Laagvliegende Herculestoestellen boven Volkel vanwege training, meer oefeningen verwacht

24 augustus 2015 om 18:28 • Aangepast 21 november 2020 om 16:26
nl
De luchtmacht voert maandag bij Vliegbasis Volkel 'tactische naderingen' uit met C-130 Herculestoestellen. Dit houdt in dat de toestellen lager vliegen dan normaal. De luchtmacht 'intensiveert' de oefeningen binnenkort.
Profielfoto van
Geschreven door

Een tactische nadering houdt in dat de bemanning van een C-130-transsportvliegtuig traint in het laag vliegen en het snel landen. Deze tactiek is met name noodzakelijk om manschappen en materieel in vijandelijke gebieden te krijgen, zodat het vliegtuig minder snel wordt ontdekt en dus minder gevaar loopt.
Volgens de Luchtmacht zijn deze oefeningen niet gevaarlijk voor de omgeving. De bemanning van de C-130 toestellen moet zich aan allerlei regels houden. Die zouden ervoor moeten zorgen dat er nauwelijks risico's zijn.
Meer oefeningen verwachtVolgens woordvoerster Karen Keissen voert de Luchtmacht het hele jaar tactische en reguliere oefeningen uit, maar 'intensiveert' het leger die oefeningen nu. Dit komt onder meer doordat de vliegtuigen terugkomen van missie. Er is dan tijd om te trainen.
Keissen kan niet vertellen hoeveel laagvliegoefeningen er nog gaan plaatsvinden. Zulke oefeningen kondigt de Luchtmacht namelijk kort van tevoren aan, omdat er bijvoorbeeld moet worden gekeken naar het weer. Via Twitter kondigt de Luchtmacht de oefeningen op Vliegbasis Volkel én Vliegbasis Eindhoven aan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.