Video

Ruim duizend meldingen van gevaarlijke verkeerssituaties in Brabant

25 augustus 2015 om 20:34
nl
Het loopt storm op het Omroep Brabant meldpunt voor gevaarlijke verkeerssituaties. Sinds het meldpunt maandag op de website van de omroep werd geopend, zijn er al meer dan duizend meldingen van verkeersonveilige plekken in Brabant binnengekomen.
Geschreven door

De meeste meldingen komen uit Eindhoven en Tilburg. In Eindhoven gaat het bijvoorbeeld om onoverzichtelijke kruispunten, wegen waar auto's altijd te hard rijden en slecht afgestelde verkeerslichten die voor fietsers veel te lang op rood staan.
Een pas aangepast kruispunt vlakbij het uitgaansgebied 't Stratumseind is volgens sommige meldingen veranderd in een racecircuit: "Het is wachten op ongelukken."
Snelheidsduivels vlakbij speeltuinIn Tilburg wordt onder andere de Griegstraat genoemd. Te hard rijdende auto's zijn daar een gevaar voor kinderen die naar speeltuin Echowaaike willen.
Dat geldt ook voor de Marijnenlaan in Vlijmen. Ook hier ligt een speeltuin en rijden auto's veel te hard. "Je weet hoe het gaat: er vliegt een bal de weg op en de kinderen gaan er meteen achteraan tot het een keer fout gaat", voegt de melder eraan toe.
Meeste gestemd op Vlijmen en HandelDe melding in Vlijmen wordt door veel mensen herkend. Er is namelijk, net als de melding voor de slechte verlichting op de Pelgrimsweg in Handel, het meeste op gestemd.
Het ontbreken van verlichting op de Pelgrimsweg is extra gevaarlijk omdat veel Handelse jongeren hier naar de bushalte fietsen om naar school te gaan.
Gevaarlijke kruising halverwege Waalre en ValkenswaardKim Vromans uit Valkenswaard is blij met het meldpunt voor gevaarlijke verkeersplekken. Zelf voegde ze daar een kruising tussen Waalre en Valkenswaard aan toe. Fietsers en bromfietsers die vanaf de Heikantstraat de Dommelseweg willen oversteken hebben vanwege een bocht in de weg slecht zicht op aankomend autoverkeer uit Valkenswaard.
Die auto's rijden bovendien vaak te hard en dat is de reden dat er volgens Kim regelmatig ongelukken gebeuren. Ze werd zelf aangereden toen ze op haar scooter wilde oversteken.
Meld gevaarlijke situatiesIs er bij jou in de buurt sprake van een gevaarlijke verkeerssituatie laat dit dan weten via het meldpunt. Ook kun je hier stemmen op een situatie die iemand anders al heeft gemeld.
Uiteindelijk komt er een ranglijst en gaat Veilig Verkeer Nederland met omwonenden kijken wat er kan gebeuren om de situatie te verbeteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.