Brabantse uitslagen Jupiler League: winst NAC Breda, RKC en Helmond Sport, FC Eindhoven pakt punt

25 augustus 2015 om 00:01
Een druk programma maandagavond in de Jupiler League: op Jong PSV na kwamen alle Brabantse clubs in actie. NAC, RKC en Helmond Sport wisten te winnen. FC Den Bosch en FC Oss gingen onderuit. FC Eindhoven speelde gelijk.

NAC Breda - FC Dordrecht 7-0 NAC heeft maandagavond overtuigend gewonnen van FC Dordrecht. In eigen huis waren de mannen van trainer Robert Maaskant met 7-0 te sterk. Kevin Brands scoorde twee keer in de eerste helft. In de tweede helft tekenden Mats Seuntjes (2x), Danny Verbeek, Elson Hooi en Uros Matic voor de Bredase doelpunten. Josimar Lima van Dordrecht kreeg in de tweede helft een rode kaart.
RKC Waalwijk - Almere City FC 3-1RKC pakte maandagavond drie punten dankzij drie doelpunten van Arsenio Valpoort. Valpoot had de thuisploeg in de 23ste minuut op een 1-0 voorsprong gezet. Norair Mamedov wist Almere ruim een half uuur voor tijd op 1-1 te zetten. Vijf minuten voor het einde wist Valpoort weer te scoren. In blessuretijd maakte hij er ook nog 3-1 van.
FC Emmen - Helmond Sport 0-1Helmond Sport houdt drie punten over aan hun bezoek in Emmen. Vlak voor rust wist Jeffrey van Nuland het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.
FC Den Bosch - Go Ahead Eagles 2-4Hoewel Den Bosch als eerste op voorsprong kan, was het toch Go Ahead Eagles dat uiteindelijk drie punten mee naar huis wist te nemen. Arda Havar (19') zorgde voor de 1-0, al snel wisten Jerry van Ewijk (25') en Bart Vriends (37') er 1-2 van te maken. In de 62e minuut maakte Leon de Kogel er via een penalty 1-3 van. Orhan Dzepar maakte de voorsprong nog groter voor Go Ahead door er 1-4 van te maken (74'). Furghill Zeldenrust zorgde in de 81e minuut voor de 2-4 eindstand.
Achilles'29 - FC Oss 1-0 Lange tijd leek het erop dat beide ploegen niet zouden scoren. Toch wist Achilles'29 drie punten over te houden aan de wedstrijd. Hielke Penterman maakte er in de 86e minuut 1-0 van.
Jong Ajax - FC Eindhoven 0-0 Geen doelpunten maandagavond in Amsterdam. FC Eindhoven gaat met één punt terug naar Eindhoven.
Jong PSV kwam maandagavond als enige Jupiler League-club niet in actie.