Tamana Amiri naar India om te bewijzen dat haar vader Feda onschuldig is

24 augustus 2015 om 21:23
nl
Tamana Amiri uit Heeze en kunstenares Tinkebell vertrekken binnenkort naar de Indiase stad New Delhi. Daar willen ze de vader van Tamana bezoeken, zo zeggen ze dinsdag tegen het Eindhovens Dagblad. Hij verblijft daar tijdelijk.
Geschreven door

De twee willen met een onderzoek in India aantonen dat Tamana's vader, Feda, onschuldig is aan oorlogsmisdaden in Afghanistan. Het is niet bekend wanneer ze die kant op gaan. Ze hebben namelijk nog te weinig geld. Met crowdfunding hopen ze dat binnen te halen.
Geen verblijfsvergunningDe Nederlandse overheid zette in januari Feda Amiri na achttien jaar uit. Hij zou namelijk betrokken zijn geweest bij misdaden die werden gepleegd door de Afghaanse veiligheidsdienst. Als voormalig lid van die dienst kreeg hij geen verblijfsvergunning in Nederland.
LEES OOK: Feda Amiri op vliegtuig gezet naar Afghanistan, gezin is er kapot van
Volgens Tamana martelde haar vader niet en was hij 'gewoon een politieman'. Ze vindt dat Nederland niet iedereen die lid was van de veiligheidsdienst over een kam moet scheren. Bovendien rukte de uitzetting het gezin Amiri uit elkaar.
Geweld bij uitzettingFeda Amiri verzette zich bij zijn uitzetting. Daarom moest de marechaussee dwangmiddelen en geweld gebruiken. Zo gebruikten de militaire agenten een zogenoemde 'body cuff', een band om iemand mee vast te binden.
LEES OOK: Feda Amiri liep geen letsel op tijdens uitzetting, werd wel met geweld en body cuff uitgezet

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.