'Lucky' RKC verslaat Almere City (3-1), Valpoort scoort drie keer

25 augustus 2015 om 00:00 • Aangepast 21 november 2020 om 16:25
Verdiend was het misschien niet, maar de vreugde was er niet minder om. In het eigen Mandemakers Stadion werd de eerste overwinning van het seizoen gepakt. Almere City werd met 3-1 verslagen.

Zowel RKC Waalwijk als Almere City hadden hun wedstrijden tot nu toe gelijkgespeeld. Dat beloofde vooraf niet veel goeds en het eerste kwart van de wedstrijd viel dan ook weinig te beleven.
ZIE OOK : Brabantse uitslagen Jupiler League: winst NAC Breda, RKC en Helmond Sport, FC Eindhoven pakt punt
Keeperswissel RKC, één kansHet enige memorabele was de keeperswissel bij RKC, waar Vos al snel met een enkelblessure vervangen moest worden door Nils den Hartog.
Maar na 25 minuten was het raak. Arsenio Valpoort benutte de eerste kans van de Waalwijkers en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Dat was ook de ruststand, waarbij RKC dus uiterst effectief was. Één kans, één doelpunt.
TegenhoudenNa rust ging Almere nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kwam RKC niet veel verder dan tegenhouden. Met name RKC-invalkeeper Den Hartog moest vol aan de bak. Dat lukte tót de 70e minuut. Toen kwam Almere, verdiend, langszij door een doelpunt van invaller Norair Mamedov.
Valpoort beslist Daarna was er nog wel gevaar voor beide doelen, maar het venijn zat in de staart. Invaller Peltzer werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en Valpoort verzilverde de penalty.
Daarna werd het zelfs nog 3-1 door wéér Valpoort die daarmee zijn ploeg na 3 remises aan de eerste overwinning hielp.[Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/635874499896975360]
Gestolen overwinningTrainer Peter van de Berg had wat dubbele gevoelens na afloop. "Natuurlijk ben ik blij met de overwinning, maar we speelden eigenlijk helemaal niet goed. Het was een beetje een 'gestolen' overwinning. Maar er zit wel ontwikkeling in deze groep"
Al meer gepresteerd dan het hele vorige seizoenEn dat geldt zeker voor Arsenio Valpoort. De aanvaller heeft inmiddels al vijf doelpunten achter zijn naam en dat is de complete productie van RKC Waalwijk. En daar is hij dolblij mee. "Met drie goals vandaag was ik erg effectief al had ik er vier kunnen en moeten maken. Maar ik ben blij hoe het gaat. Ik heb nu al meer gepresteerd dan het hele vorige seizoen."