NAC Breda verplettert collega-degradant FC Dordrecht: 7-0

25 augustus 2015 om 00:11 • Aangepast 21 november 2020 om 16:25
NAC Breda heeft het duel tegen collega-degradant FC Dordrecht met maar liefst 7-0 gewonnen. De overwinning vijzelde het humeur en het zelfvertrouwen in Breda flink op.

NAC, dat zo'n stroeve start in de Jupiler League kende, ging in eigen huis zowaar furieus van start tegen FC Dordrecht. Na een kwartier scoorde Kevin Brands de eerste treffer na een combinatie met de mee opgestoomde Joey Suk en Mats Seuntjens.
ZIE OOK : Brabantse uitslagen Jupiler League: winst NAC Breda, RKC en Helmond Sport, FC Eindhoven pakt punt
Wederom Brands verdubbelde de score acht minuten later. Na een slim overstapje van Seuntjens stifte hij ditmaal de bal over doelman Te Loeke van FC Dordrecht.
Seuntjes beslist wedstrijd vlak na rustVorig seizoen in de eredivisie stond het ook 2-0 bij rust en toen verspeelde NAC nog jammerlijk punten. Zover zou het een niveau lager nooit komen, direct na de rust gooide Seuntjens de wedstrijd in het slot door de 3-0 binnen te schieten.
Het na de degradatie ontmantelde FC Dordrecht wist het NAC geen moment moeilijk te maken. Josimar Lima van FC Dordrecht kreeg tien minuten voor tijd rood na een grove charge en direct daarna scoorde Verbeek de 4-0.
Schiettent in BredaTegen tien man werd het helemaal een schiettent. Invaller Elson Hooi mocht ook nog een goaltje meepikken, Uroš Matic scoorde de 6-0 en Seuntjens peerde een houdbare vrije trap achter de doelman. De zevenklapper leidde tot ongeloof en vreugde in Breda. [Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/635902512596426752]   'Avond om van te dromen'"Voor een Bredase jongen een avond om van te dromen", glunderde Mats Seuntjens na afloop. "Zo'n uitslag kan ik me niet meer herinneren. Voor het laatst 5-0 of zo tegen Go Ahead Eagles, twee jaar geleden. Dit is genieten. Kijk met hoeveel vertrouwen we spelen. Zeven goede goals en iedereen speelde goed."
De ploeg lijkt de dramatische seizoenstart weer vergeten en klimt met de tweede zege op rij naar de zesde plek op de ranglijst. Voor een maandag werd het zo aangenaam gezellig in Breda.
'Rampstart weer vergeten'"Als je op de tribunes kijkt is die rampstart weer vergeten", zegt Sjoerd Ars. "Maar we hebben wel nog maar zes punten uit vier wedstrijden. We moeten nog wat schade inhalen, maar dit zijn stappen. Toen ik hier arriveerde hing er een negatieve sfeer. Twee wedstrijden verloren en wat druk op de ketel. Als je dan vrijdag met 3-0 wint en vanavond met 7-0 is het heel erg goed."
Al was Ars na afloop de enige NAC-speler die ook een beetje baalde. "Ik kan het me niet heugen dat we met 7-0 hebben gewonnen zonder een doelpunt van mij. Daar baal je toch van als spits. Als de jongens de komende weken de bal ook nog breed op mij geven, wordt het helemaal mooi", knipoogde de nieuwe nummer negen van Breda.[Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/635918071677480960]