Knuffel die waakte over drie kindjes gestolen van graf: 'Please breng ons beertje terug'

EINDHOVEN - De knuffelbeer die waakte over Sirac, Ceylin en Liya op begraafplaats De Roostenhof in Eindhoven is verdwenen. De ouders van de drie kindjes doen op Facebook een emotionele oproep aan degene die de beer heeft meegenomen om deze terug te brengen. 'Please breng ons beertje terug.' Hopelijk beseft diegene wat hij heeft aangericht, schrijft moeder Meral ook.
De beer zat in een glazen kistje dat op het graf van de drie kinderen stond. Donderdag bleek het kistje verdwenen. "In en in diepe teleurstelling en een enorm verdriet", is het gevoel dat de ouders hebben.

Het beertje heeft een enorme waarde omdat een van de overleden dochtertjes de knuffel altijd naast haar had. Haar tweelingzus slaapt nog altijd met zo’n zelfde beer.

'Besef wat je hebt aangericht'
De ouders van de kinderen hopen dat degene die het kistje heeft meegenomen ‘beseft wat hij heeft aangericht’. Ze smeken hem of haar het beertje terug te brengen.

Begraafplaats De Roostenhof ligt aan de Achterbeekseweg in Eindhoven. Het Facebookbericht van de ouders van Sirac, Ceylin en Liya is vrijdagochtend al meer dan duizend keer gedeeld.