FNV verwacht dat reorganisatie meevalt voor DSM Waalwijk

25 augustus 2015 om 13:14
nl
De gevolgen van de reorganisatie die DSM gisteren bekendgemaakt heeft, zullen meevallen voor de vestiging in Waalwijk. Dat verwacht FNV-bestuurder Wilfred Jonkhout.
Geschreven door

"Zekerheid heb je natuurlijk pas als het definitief is. Maar ik verwacht dat de gevolgen voor Waalwijk klein zijn. Misschien verdwijnt een aantal banen op de researchafdeling maar de grootste klappen zullen op de stafafdelingen vallen. En die zitten in Geleen, Heerlen en Sittard", vertelt Jonkhout. Bij DSM Coating Resins in Waalwijk werken zo'n 400 mensen. Zij houden zich bezig met coatings, lijmen en drukinkten.
WereldwijdHet speciaalchemiebedrijf heeft gisteren gemeld dat wereldwijd 900 tot 1.100 van de 25.000 banen gaan verdwijnen. De helft van de banen die geschrapt worden verdwijnt in Nederland, waar DSM nog ruim 5.000 werknemers heeft.
DSM bezuinigt vanwege de  moeilijke economische omstandigheden en de zware concurrentie op het gebied van de productie en verkoop van vitaminen. Het bedrijf verwacht dat de operatie eind 2017 een besparing van 125 tot 150 miljoen euro oplevert in vergelijking met de uitgaven van vorig jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.