Vechtersbaas (52) die met koevoet sloeg op A59 richting Efteling, mogelijk maanden de gevangenis in

25 augustus 2015 om 14:36 • Aangepast 21 november 2020 om 16:25
nl
De 52-jarige man uit Dordrecht die een Belgische vrouw mishandelde met een koevoet op de A59 bij Waalwijk, moet mogelijk maanden de gevangenis in. Justitie verdenkt hem van poging tot zware mishandeling. Een 40-jarige man uit België wordt verdacht van openlijke geweldpleging en van bedreiging.
Profielfoto van
Geschreven door

De mannen moeten zich op 21 december voor de politierechter in Breda verantwoorden, zo maakt het Openbaar Ministerie bekend.
Gebrek aan bewijsDe overige verdachten zijn vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs. Zij worden definitief niet vervolgd. Twee verdachten, een 63-jarige vrouw uit België en een 51-jarige vrouw uit Dordrecht, werden zondagavond al vrijgelaten.
Bij de massale vechtpartij werden zes verdachten opgepakt. De invoegmanoeuvres van drie Belgische broers waren zeer waarschijnlijk de aanleiding voor de vechtpartij. Zij reden achter elkaar aan richting de Efteling toen ze gelijktijdig van rijstrook wisselden.

Wachten op privacy instellingen...

Koevoet op hoofd geslagenEen Nederlander moest hierdoor op de rem trappen. De betrokkenen zetten hierop hun auto naar de kant, stapten uit en begonnen te vechten. Een 23-jarige man uit Dordrecht kreeg een flinke klap van een van de Belgische inzittenden.
Zijn vader haalde daarop een koevoet tevoorschijn en sloeg daarmee een 63-jarige vrouw uit België op haar hoofd. De zoon uit Dordrecht werd behandeld aan zijn verwondingen, de Belgische werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.