FC Den Bosch-speler Anthony Lurling: 'Licht aan het eind van de tunnel'

25 augustus 2015 om 15:13
nl
Anthony Lurling is met zijn 38 jaar de oudste, of vriendelijker gezegd, de meest ervaren speler uit het betaald voetbal. Hij droeg het shirt van onder meer Feyenoord en Heerenveen, werd in zijn hoogtijdagen bij NAC de Messi van Breda genoemd en is bij zijn huidige club FC Den Bosch all-time clubtopscorer. Wekelijks blikken we met hem terug op de meest opmerkelijke zaken in ere- en eerste divisie.
Geschreven door

Maar allereerst natuurlijk de vraag of hij nu voetballer of éx-voetballer is. Al maanden kampt hij met een slepende peesblessure. Begin deze week is hij weer behandeld en Lurling is nu optimistisch.
"Er is licht aan het eind van de tunnel, zoals ze dat zeggen. Begin volgende week kan ik met looptrainingen beginnen en als alles volgens plan verloopt, ben ik over ruim een maand weer inzetbaar bij FC Den Bosch."
De metamorfose van NACVoor Lurling is de metamorfose van NAC het meest opmerkelijk. Na een valse start haalde zijn oude club maandagavond snoeihard uit tegen FC Dordrecht. 7-0 werd het. De komst van een echte spits lijkt zijn vruchten af te werpen.
"Sjoerd Ars is een topspits in de Jupiler League en ook Kevin Brands gaat er een stuk of twintig scoren. Met deze selectie moet NAC, samen met Go Ahead Eagles en Volendam, uitmaken wie er kampioen wordt. Als de ploeg scherp is en niet teveel blessures en schorsingen krijgt zijn ze voor mij dé favoriet."
Leuk voor de RKC-trainer"Dat RKC Waalwijk zo goed begonnen is vind ik ook leuk voor hun trainer, Peter van de Berg. Daar heb ik nog mee gespeeld bij Feyenoord en FC Den Bosch. Toen was het al een coachende speler , die met zijn mentaliteit voorop stond. Hij is er bij RKC op het dieptepunt ingestapt en het gaat daar nu een stuk beter."
Cruciale PSV-FeyenoordDé wedstrijd van het komende weekend is natuurlijk PSV-Feyenoord. Hoewel het pas de vierde competitiewedstrijd is, wordt het volgens Lurling vooral voor PSV nu al een cruciale wedstrijd.
"Bij verlies wordt het verschil met Feyenoord en waarschijnlijk ook Ajax dan al zeven punten. PSV zal er alles aan doen om dat niet te laten gebeuren. Ik ben geen goede voorspeller, -hoewel ik vorig seizoen wel de FC Onder Ons-toto heb gewonnen-, maar ik verwacht dat PSV met 2-1 gaat winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.