Video

Gevangenen lopen rondjes in Tilburgse gevangenis voor goed doel

25 augustus 2015 om 17:23
nl
Het is een apart gezicht, hardlopen voor het goede doel in de Tilburgse gevangenis. Achter de hoge muren en achter het prikkeldraad liepen dinsdagochtend ongeveer 35 gevangenen hun rondjes van tweehonderd meter op een groen kunstgrasveld. Een uur lang werkten de gevangenen zich in het zweet, maar wel allemaal voor het goede doel, namelijk Villa Pardoes.
Geschreven door

De gevangenen zijn enthousiast. “Het gaat erg goed”, vertelt een van de lopers na een kwartiertje hardlopen. “Maar het goede doel, dat is vooral het belangrijkste, veel geld ophalen.” Ondertussen schalt de dancemuziek hard over het sportveld. “Dit werkt nog eens extra motiverend”, vertelt de gevangene.
Alles voor Villa PardoesBegeleider Pim moedigt alle lopers nog eens extra aan. “De conditieverschillen zijn natuurlijk groot. Na een kwartier zie je de eerste mensen al stukjes wandelen, maar er zijn ook gedetineerden die het wel een uur volhouden.”
Pim vindt het mooi dat al deze gedetineerden voor Villa Pardoes lopen, een instelling die vakanties verwezenlijkt voor zieke kinderen. “Maar wij doen als gevangenis sowieso veel voor deze organisatie, want naast deze loop lopen 79 mensen van het gevangenispersoneel de Tilburg Ten Miles.'' En ook dan wordt er geld ingezameld voor Villa Pardoes.
Bekertjes en natte sponzenOndertussen lopen de gevangenen goed door. En na twintig minuten worden de eerste bekertjes en natte sponzen aangepakt. “Als we zoiets organiseren dan doen we het ook goed”, geeft Pim aan. “Nu nog hopen dat we veel geld ophalen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.