Video

Sifan Hassan baalt: 'slechts' brons op 1.500 meter WK atletiek

25 augustus 2015 om 16:35
nl
Sifan Hassan heeft het op WK atletiek in China een bronzen medaille gehaald op de 1500 meter. Het is de tweede Nederlandse medaille op het WK na het zilver van Dafne Schippers, maandag op de 100 meter sprint.
Geschreven door

Hassan ging de laatste ronde in als nummer vier. Daarna versnelde ze. Na de laatste bocht lag ze even tweede, maar in het zicht van de finish werd ze alsnog ingehaald door Faith Kipyegon uit Kenia. Het goud op de 1500 meter ging naar de Ethiopische Genzebe Dibaba,
De bronzen medaille gaf weinig blijdschap bij Hassan. "Ik heb een fout gemaakt door niet mee te gaan met Dibaba toen zij ging versnellen. Het kostte daarna te veel energie om dat gat nog dicht te lopen. Heel erg jammer."
Hassan werd vorig jaar oktober Europees kampioene op de 1500 meter. Ze legde bij Eindhoven Atletiek de basis voor haar successen. De geboren Ethiopische heeft sinds 2013 de Nederlandse nationaliteit.
Oud-trainer Ton van Hoessel keek vanmiddag in het clubhuis van Eindhoven Atletiek naar haar race. "Enorm spannend natuurlijk. Brons is prachtig, maar ik snap haar teleurstelling wel. Er had meer in gezeten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.