'Een van drie aanmeldcentra voor enorme stroom vluchtelingen komt in Gilze'

25 augustus 2015 om 18:02
nl
In Gilze komt waarschijnlijk een van de drie aanmeldcentra die Nederland gaat opzetten om de enorme instroom van vluchtelingen te kunnen verwerken. Dat schrijft BN DeStem op basis van documenten van de gemeente Gilze en Rijen.
Geschreven door

Burgemeester Jan Boelhouwer zou recent de politiek in zijn gemeente hebben ingelicht. De andere twee aanmeldcentra zouden in Ter Apel en Zevenaar komen.
Nauwe samenwerkingOp de drie locaties gaan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DTV) nauw samenwerken bij de toelating, opvang en terugkeer van vluchtelingen.
Volgens BN DeStem zal het asielzoekerscentrum in Budel tijdelijk ingericht worden als aanmeldcentrum, totdat het centrum in Gilze opengaat. De capaciteit van het azc in Gilze wordt niet verhoogd. De asielzoekers die zich in Gilze melden, blijven daar gemiddeld twee weken en dan gaan ze naar hun definitieve azc. De werkgelegenheid in Gilze groeit wel; van honderd naar 120 banen.  
'Ongekend hoge instroom vluchtelingen'De instroom van vluchtelingen is de afgelopen weken volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers 'ongekend hoog'. De meesten van hen (veertig procent) komen uit Syrië. De afgelopen maand kwamen er gemiddeld 1575 vluchtelingen Nederland binnen.
10.000 extra opvangplekken nodigNaar verwachting blijft de instroom voorlopig op dit hoge niveau. De vraag naar extra locaties en de inzet van noodmaatregelen blijft daarom actueel. De voorzitter van het bestuur van het COA, Gerard Bakker, gaf eerder dit jaar aan dat het COA dit jaar 10.000 extra opvangplekken nodig heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.