Psychotische man (29) die na brand in GGz-instelling Tilburg wegliep, is dag later gevonden

25 augustus 2015 om 19:29
nl
De 29-jarige cliënt, die op blote voeten was weggelopen van GGz-instelling Jan Wier in Tilburg, is sinds dinsdagmiddag weer terecht. Dat laat woordvoerder Theo Vervoort weten. De psychotische en verbaal agressieve man liep maandag weg nadat er brand werd gesticht in een slaapkamer van de gesloten afdeling van de psychiatrische instelling.
Geschreven door

De brand brak maandagochtend rond halfnegen uit. De politie pakte een 27-jarige man uit Oosterhout en zijn 30-jarige vriendin op voor brandstichting en vernieling. De man is een tijdelijke bewoner van de kamer waar de brand werd gesticht. Het motief van de brandstichter is onduidelijk.  
De omwonenden van de instelling in Tilburg hebben inmiddels een spoedoverleg aangevraagd met burgemeester Noordanus van Tilburg. Bewoners zijn bezorgd over de veiligheid voor de omgeving.
Kamers ontruimdZestien kamers van de gesloten afdeling van Jan Wier werden maandagochtend ontruimd vanwege de rook die in het gebouw hing. Twee medewerkers van GGz Breburg hadden mogelijk te veel rook ingeademd en zijn ter plaatse door een verpleegkundige van de ambulancedienst onderzocht.
De man is dinsdag naar het politiebureau in Breda gebracht. In de loop van de avond keerde hij terug naar de instelling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.