Bert van Marwijk neemt Mark van Bommel en Adrie Koster mee naar Saudi-Arabië

25 augustus 2015 om 22:55 • Aangepast 21 november 2020 om 16:24
nl
Bert van Marwijk hoeft zich bij zijn komende avontuur als bondscoach van Saudi-Arabië niet eenzaam en alleen te voelen in zijn nieuwe leef- en werkomgeving. De 63-jarige Deventenaar wil maar liefst vier landgenoten meenemen om hem te assisteren. Het gaat om oud-international Mark van Bommel, tevens de schoonzoon van Van Marwijk, trainer Adrie Koster uit Nuenen, VI-journalist Taco van den Velde en Roel Coumans, de oud-assistent van Van Marwijk in zijn korte periode bij Hamburger SV.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Bommel gaat zijn functie als assistent-bondscoach combineren met zijn trainersstage bij PSV, liet de landskampioen dinsdag via Twitter weten. [Tweet:body:https://twitter.com/PSV/status/636240473619869696]     Volgens VI gaat chefredacteur Van den Velde als 'manager operations' aan de slag in Saudi-Arabië. Hij gaat onder meer scouting- en analysewerk verrichten voor Van Marwijk. Voor de periode dat Van den Velde werkzaam is in Saudi-Arabië wordt hij vrijgesteld voor zijn VI-werk.
[Tweet:body:https://twitter.com/PSV/status/636240430280114176]  'Alle vrijheid in Saudi-Arabië'"Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat aanbiedingen afgeslagen", zei Van Marwijk op de website van VI. "Het grote verschil was dit keer dat ik alle vrijheid kreeg om mijn eigen staf in te richten. Bovendien is Saudi-Arabië een grootmacht in Azië, die zich helaas te lang niet voor een groot toernooi heeft geplaatst. Daar proberen we nu verandering in te brengen. Dit is een mooie uitdaging."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.