Video

Amerikaanse minister traint basketballers in Bergen op Zoom

25 augustus 2015 om 22:38
nl
Internationaal bezoek dinsdag in Bergen op Zoom. En niet de minste. De Amerikaanse minister van Onderwijs was er. Niet om met zijn Nederlandse collega te spreken, nee, hij gaf een basketbalclinic. "Wij leren de Nederlandse kinderen wat dingen en zij leren ons iets. Basketbal is een universele sport. Het is een geweldige manier voor Nederlandse en Amerikaanse kinderen om elkaar te leren kennen."
Geschreven door

Duncan is, naast Minister van Onderwijs, een van de trainers van het basketbalteam van zijn zoon. Dat team speelt deze zomer tien wedstrijden tegen jeugdteams uit Nederland en België. Daarnaast geven de Amerikanen clinics.
'Gewoon hard werken'De Minister heeft nog wel een goede tip voor jonge Nederlandse basketballers die het willen maken in het mekka van het basketbal: de Amerikaanse NBA. "Je moet gewoon hard werken. Er is geen geheime formule waardoor je beter gaat spelen. Je moet gewoon iedere dag spelen en hard trainen."
Rik SmitsEen van de laatste Nederlanders die het maakte in de NBA is Rik Smits uit Eindhoven. Een naam die ook Duncan natuurlijk nog kent. "Ik was een groot fan van hem. Wie weet komt nog er nog eens zo'n talent uit Nederland in de NBA terecht. Dat hoeft geen reus te zijn zoals Rik Smits. We hebben ook kleinere spelers nodig. Gewoon hard werken, dan komt het goed", aldus Duncan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.