Voormalig Willem II-speler Ibrahim Kargbo over matchfixing: 'Ze geven gewoon een Afrikaan de schuld'

26 augustus 2015 om 08:52
nl
Voormalig Willem II-speler Ibrahim Kargbo is klaar met de verdenkingen dat hij voetbalwedstrijden heeft gemanipuleerd. Aan het begin van dit jaar onthulde de Volkskrant dat de voetballer in dienst van Willem II wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord in scène had gezet.
Geschreven door

De 33-jarige Kargbo werd hierover vorige week in België door de integriteitseenheid van de KNVB gehoord. "'Ze konden mij niet duidelijk maken waarop ze hun verdenkingen baseerden", vertelt de voetballer woensdag in VI. "Na een uur kon ik weer gaan."
Kargbo zou via de mail contact hebben gehad met zogeheten matchfixers uit Singapore. Zij betaalden de voetballer 100.000 euro per gemanipuleerde uitslag. In de Volkskrant zei hij eerder dit jaar dat hij op de mail had gereageerd, nu ontkent hij dat.
'Op Wikipedia staat dat Ibrahim Kargbo een matchfixer is'"Iedereen kan toegang hebben gehad tot mijn account", aldus de voetballer. "De mail stond niet in de krant, de KNVB kon hem ook niet laten zien. Maar op Wikipedia staat nu wel dat Ibrahim Kargbo een matchfixer is. Mijn carrière is kapot. Ik ben er klaar mee dat iedereen alleen maar shit over mij uitstort. Het is allemaal wel heel makkelijk. Ze geven gewoon een Afrikaan de schuld."
De duels waarover het gaat, dateren inmiddels van bijna zes jaar geleden. Om exact te zijn gaat het om Ajax-Willem II (4-0) op 17 oktober 2009 en Feyenoord-Willem II (1-0) op 19 december 2009.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.