Ajax-huurling Lucas Andersen eindelijk van Willem II: 'Nam tijd om de juiste keuze te maken' - Omroep Brabant
Video

Ajax-huurling Lucas Andersen eindelijk van Willem II: 'Nam tijd om de juiste keuze te maken'

26 augustus 2015 om 20:24
nl
Lucas Andersen stond woensdagochtend voor de eerste keer bij Willem II op het trainingsveld. De 20-jarige Deen wordt de rest van het seizoen gehuurd van Ajax.
Geschreven door

Willem II en Ajax waren al een tijdje rond over de overgang van de Deen naar Tilburg, maar Andersen zelf wachtte even met het geven van zijn ja-woord aan Jurgen Streppel. "Ik wilde zeker weten dat ik de juiste keuze zou maken. Daar nam ik de tijd voor. Ik gaf mezelf een paar dagen extra, ik kon ook naar andere clubs. Uiteindelijk koos ik voor Willem II.Ze hebben een mooie speelwijze. Ik wil hier laten zien wie ik ben."
Floep?De Deen keek raar op bij zijn eerste training toen hij nog tijdens de warming-up een variant van tikkertje moest spelen, waarbij zijn nieuwe collega's 'floep' riepen. "Ik moest die andere jongens tikken en zij zeiden dan floep. Of zoiets. Ik weet het eigenlijk niet. Ik deed het maar gewoon, was ik wel warm haha."
Trainer Streppel reageerde raadselachtig op de vraag wat het precies voor moest stellen. "Elke nieuweling heeft daarmee te maken. Het geheim verklap ik niet, want dan is het geen geheim meer."
Nummer 10Andersen, die bij Ajax aan zag komen dat hij niet meer op speeltijd hoefde te rekenen, zal zich in eerste instantie een plek op de vleugels bij Willem II krijgen. De flanken zijn dun bezet na de zware blessures die Bruno Andrade en Terell Ondaan opliepen. "Op nummer 10 kan ik ook uit de voeten, dat is misschien mijn favoriete positie. Maar linkshalf of linksbuiten kan ook. Het maakt mij niet zo heel veel uit. Ik wil gewoon graag spelen."
De Deen maakte in 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax en speelde in totaal 54 wedstrijden in het eerste elftal. Hij heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2018. De voetballer is vrijdag direct inzetbaar als Willem II thuis tegen NEC speelt.
Enclave uit AmsterdamDe Tilburgse club huurt al Richairo Zivkovic, Lesly de Sa en RubenLigeon van Ajax. Ook Frenkie de Jong, die deze week een contract in Amsterdam tekende, blijft dit jaar bij Willem II.Daarnaast hebben ook doelman Kostas Lamprou en verdediger Dico Koppers een verleden bij de Ajax.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.