Efteling onderzoekt bomen na ongeluk, Gondoletta mogelijk later vandaag weer open

26 augustus 2015 om 12:28
nl
De boom die dinsdag op een bootje viel van de attractie Gondoletta in De Efteling in Kaatsheuvel, was een gezonde boom. De boom die aan de waterkant stond is vermoedelijk omgevallen door een verzakte bodem. Dat heeft een woordvoerder van het attractiepark woensdag gezegd.
Geschreven door

Het onderzoek is nog niet afgerond, maar volgens de woordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat andere bomen risico lopen. De bodem bij de bomen aan de waterkant wordt woensdagochtend nog extra gecontroleerd.
Elke boom in de Efteling is gecertificeerd, zegt de woordvoerder. Dat houdt in dat een extern bedrijf de bomen controleert op zaken als gezondheid en veiligheid. Hoe de bodem kon verzakken is nog onduidelijk.
BehandelingenNaar verwachting gaat de attractie Gondoletta in de loop van de dag weer open. Bij het ongeluk raakten drie mensen gewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis met nekklachten en verwondingen aan een enkel. Volgens de woordvoerder mochten ze na behandeling weer naar huis. "We houden goed in de gaten hoe het met ze gaat”, aldus de woordvoerder.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.