Fraude met zeer exclusieve auto’s: handelaar Jan L. uit Oirschot al maanden vast

26 augustus 2015 om 14:49
nl
Autohandelaar Jan L. uit Oirschot is al op 8 april opgepakt in een groot fraudeonderzoek. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Jan L. zit sinds zijn aanhouding in april vast. In het onderzoek naar fraude met in- en verkoop van auto’s en naar faillissementsfraude zijn nog zes verdachten aangehouden.
Geschreven door

De andere verdachten zijn een 45-jarige man uit Valkenswaard, een 49-jarige en een 41-jarige man uit Oirschot, een 42-jarige vrouw uit Oirschot en twee mannen van 42 en 50 uit Duitsland. Deze zes verdachten werden allemaal na 13 april aangehouden. De laatste twee dinsdag.
Een woordvoerder van de politie vermoedt dat het in het fraudeonderzoek bij deze aanhoudingen zal blijven. Behalve hoofdverdachte Jan L. zitten ook twee verdachten die dinsdag werden aangehouden nog vast.
Onderzoek naar L. begon in oktoberHet onderzoek naar Jan L. begon eind oktober vorig jaar. Hij wordt verdacht van het plegen van fraude bij het in- en verkopen van zeer exclusieve auto’s.
Op 19 maart namen de politie en de Belastingdienst in dit onderzoek op verschillende plaatsen in Nederland en Duitsland administratie en auto’s in beslag. Dit gebeurde onder meer in Oirschot, Valkenswaard en Eindhoven.
FaillissementsfraudeTijdens het onderzoek kwam naar boven dat Jan L. zich vermoedelijk ook schuldig heeft gemaakt aan faillissementsfraude. In maart zijn al zijn bedrijven, waaronder Carstore in Oirschot, failliet gegaan. Hij wordt ervan verdacht hierbij strafbare feiten te hebben gepleegd.
De autohandelaar werd al eens veroordeeld omdat hij met valse facturen belastingfraude pleegde.
RamkraakIn november werd een ramkraak gepleegd op Carstore in Oirschot. Enkele dagen na de aanslag werd ook een auto in brand gestoken op de oprit bij het huis van de vader van de eigenaar van de autozaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.