Burgemeester Noordanus wil met omwonenden GGz-instelling praten tijdens maandelijks overleg

26 augustus 2015 om 15:27
nl
De Tilburgse burgemeester Peter Noordanus gaat op dinsdag 8 september met omwonenden van GGz-instelling Jan Wier in gesprek. Dat gebeurt tijdens het maandelijkse overleg van vertegenwoordigers van GGz, Novadic-Kentron, politie, gemeente en buurtbewoners. Dat laat een woordvoerder van de gemeente woensdagmiddag weten.
Geschreven door

De Tilburgse VVD-fractie had eerder gevraagd waarom de burgemeester niet met de omwonenden wil praten. De buurtbewoners maken zich zorgen over de veiligheid.
Aanleiding is de brandstichting van maandagochtend in de gesloten afdeling van de psychiatrische instelling. Daarbij liep ook een 29-jarige cliënt weg.
SpoedoverlegDe Stichting Woonomgeving Jan Wierhof had om een spoedoverleg gevraagd. Burgemeester Noordanus ging niet op het verzoek in. Het maandelijks overleg is volgens de gemeentewoordvoerder juist bedoeld voor dit soort incidenten te bespreken. "De burgemeester vindt dat dat ook met dit incident moet gebeuren."
Wel liet hij weten dat de politie en de hulpdiensten adequaat hadden gehandeld.
Verder wil de VVD van de burgemeester weten of de veiligheid van de omwonenden nog steeds is gewaarborgd en of door de hulpdiensten protocollen zijn gevolgd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.