Eigenaresse beschoten coffeeshop Chip 'n Dale maakt bezwaar tegen sluiting

26 augustus 2015 om 15:50
nl
De eigenaresse van Chip 'n Dale, de Bossche coffeeshop die in juli werd beschoten, heeft bezwaar aangetekend tegen de voorlopige sluiting van haar zaak. Dat laat de gemeente Den Bosch woensdag desgevraagd aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

Locoburgemeester Eric Logister besloot vlak na de aanslag dat de coffeeshop aan de Hinthamerstraat een halfjaar dicht moet. De politicus deed dit om de veiligheid in de buurt te kunnen garanderen.
LEES OOK: Coffeeshop Chip 'n Dale in Den Bosch moet dicht na kogelregen
De eigenaresse kreeg de tijd om bezwaar te maken. Ze heeft dat inmiddels gedaan, zo zegt de gemeente Den Bosch. De rechter moet nu bepalen of de coffeeshop weer open mag. Er is nog geen datum bepaald voor de zaak.
Nieuwe exploitatievergunningLos van de voorlopige sluiting moet burgemeester Ton Rombouts ook bepalen of coffeeshop Chip 'n Dale een nieuwe exploitatievergunning krijgt. Zonder zo'n vergunning mag de shop niet eens open voor publiek.
Naar verwachting bepaalt het college volgende maand of Chip 'n Dale de vergunning krijgt.
Nog niemand opgepaktIntussen bijt de politie zich nog vast in de aanslag die de coffeeshop trof. Met een automatisch vuurwapen beschoot iemand de shop liefst twintig keer. Met alle gevolgen van dien.
Ondanks camerabeelden heeft de politie de schutter nog niet opgepakt. Er zijn wel een aantal tips binnengekomen, zo zegt een woordvoerster, maar die hebben nog niet geleid tot aanhoudingen. Ze wil verder niets kwijt over het onderzoek. "Dat loopt nog."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.