Frenkie de Jong: eerst een rijbewijs en spelen bij Willem II, dan pas naar Ajax

26 augustus 2015 om 16:12
nl
Eigenlijk is alles nieuw voor hem en toch bleef alles ook hetzelfde. Als contractspeler van Ajax trainde middenvelder Frenkie de Jong woensdag voor het eerst weer mee bij Willem II, de club waar hij de afgelopen jaren al speelde en die hem nu nog een jaar huurt.
Geschreven door

Chaotisch, zo omschrijft Frenkie de Jong de afgelopen weken. Hij was met zijn hoofd te veel bezig met andere zaken, daarom liet zijn trainer Jurgen Streppel hem niet eens meer op het trainingsveld toe.
Goed gevoel over AjaxPSV wilde hem hebben, Ajax ook en in Tilburg lag ook een contract voor De Jong klaar. Het werd uiteindelijk Ajax. "Ik had daar een heel goed gesprek. Overmars, Bergkamp en Trustfull waren er, Frank de Boer kwam nog binnen.
Die vier gaven me het gevoel me echt te willen hebben. Bij Ajax krijgen talenten ook snel een kans in het eerste elftal, ik hoop dat het voor mij ook gaat gelden", zo verklaart hij zijn keuze voor de hoofdstad.
'Nog niet volwassen genoeg'Maar Frenkie de Jong wist ook dat hij het liefst eerst nog een jaar in zijn vertrouwde omgeving wil blijven. Nu al in zijn uppie in zo'n appartement in de hoofdstad, hij moet er niet aan denken. "Misschien ben ik nog niet volwassen genoeg. Ik heb nog niet eens een rijbewijs. In mijn eentje in een appartement, daar ben ik gewoon nog niet klaar voor. Zo word ik niet gelukkig."
Uiteindelijk werd het geregeld. Willem II huurt hem nog een jaar van Ajax en Streppel had een stevig gesprek met De Jong, waarna hij woensdag weer op het veld verscheen.
'Werknemer van Willem II'Streppel: "Als spelers er niet voor de volle honderd procent bij zijn, dan trainen ze niet mee. Je staat hier wel onder contract, je bent wel werknemer van Willem II. Dan moet je dus gewoon je werk doen. Daar hebben we goed over gesproken. En dat snapt hij nou ook."
De Jong is opgelucht dat de hele affaire achter de rug is. "Het was niet de bedoeling om de boel te saboteren. Het kroop wel in mijn hoofd, ik was niet zo gefocust. Dat is niet goed, had ik niet moeten doen. Nu alles bekend is, mag ik weer trainen. Gelukkig."
'Fit worden en hard trainen'De Jong wil nu zo snel mogelijk zijn eerste minuten gaan maken. "Nu fit worden, hard trainen en zorgen dat ik beter ben dan de anderen. Dan kan ik minuten gaan maken", klinkt het schuldbewust.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.