‘Ik mis je zo’, volkszanger Jeffrey Heesen uit Oss draagt nummer op aan vermoorde Hugo van Houten

26 augustus 2015 om 17:09
nl
Volkszanger Jeffrey Heesen heeft deze week een nummer opgedragen aan de in Molenschot doodgeschoten Hugo van Houten. De 24-jarige Osse finalist van talentenjacht ‘Bloed, Zweet& Tranen’ droeg het Nederlandstalige nummer ‘Ik Mis Je Zo’ op aan ‘een van zijn grootste fans’.
Geschreven door

Van Houten (27), die vorige week dood werd gevonden in Molenschot, bezocht zo vaak hij kon concerten van de volkszanger uit Oss. Hugo was groot liefhebber van Nederlandstalige muziek en stak die liefde niet onder stoelen of banken. Daarom vroeg zijn familie aan Heesen of hij misschien op de uitvaart wilde optreden.
'Hugo was groot fan'Hoe vereerd Heesen met het voorstel was, hij kon er niet op ingaan. “Ik zing principieel niet op afscheidsbijeenkomsten, omdat ik daar het type persoon niet voor ben”, vertelt de zanger. “Ik wilde wel iets voor de familie en voor Hugo betekenen. Want dat verdienden ze wel.”
De Ossenaar besloot het Nederlandstalige nummer ‘Ik Mis Je Zo’ van Will Tura opnieuw in te zingen en op te dragen aan de Zuid-Hollander. “Hugo was groot fan van mijn muziek. Ik sprak hem regelmatig na optredens, echt een toffe jongen. Dit was wel het minste dat ik kon doen.”
'Echt verschrikkelijk'Het nieuws van de gewelddadige dood van Hugo kwam hard aan bij Heesen. “Ik hoorde deze week van de familie dat hij was omgekomen. Echt verschrikkelijk. Zo’n jong iemand. Hij was een groot fan van mijn muziek. Voor mensen als hij ben ik volkszanger geworden.”
De familie van Hugo is intens geraakt door het eerbetoon van Heesen. “Ik kreeg deze week vele hartverwarmende reacties. Dat doet me heel goed. Daar doe ik het ten slotte allemaal voor”, aldus de volkszanger, die woensdag is genomineerd voor een BumaNL Award.
Tips 'Opsporing Verzocht'In het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' van dinsdagavond riep de politie getuigen van de fatale schietpartij op zich te melden. De uitzending leverde uiteindelijk één waardevolle tip op.
De 27-jarige Van Houten, die vermoedelijk lid was van No Surrender, werd vorige week in de Broekstraat in de bosjes gevonden. In diezelfde straat werd afgelopen vrijdag door leden van de Mobiele Eenheid gezocht naar een vuurwapen.[YouTube:https://youtu.be/B_HkZVc5RIU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.