Uitzendbureau moet Hongaren extra loon en vergoedingen betalen

26 augustus 2015 om 17:00
nl
Uitzendbureau AOK moet Hongaarse uitzendkrachten meer loon en vergoedingen uitbetalen voor hun werk in het afgelopen jaar. Dat besliste de kantonrechter van de rechtbank Oost-Brabant woensdag.
Geschreven door

Volgens vakbond FNV betaalde het uitzendbureau AOK uit Beers al geruime tijd te weinig loon. Ook keerde het geen vergoedingen uit aan de 53 Hongaarse uitzendkrachten, waar zij volgens de cao wel recht op hebben. Daarom stapte de vakbond naar de kantonrechter.
TerugbetalingOmdat het uitzendbureau niet op kwam dagen bij de rechtszaak, verliest het de zaak en moet met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2014 onder meer het te weinig betaalde loon alsnog worden betaald. Ook moeten roostervrije dagen worden toegekend en 6,65 euro per dag aan vergoeding voor voedsel worden betaald.
De kantonrechter legde bovendien een dwangsom op. Als het uitzendbureau niet aan de uitspraak van de rechter voldoet, moet het de vakbond FNV maximaal 125.000 euro betalen.
Die zijn blij met het vonnis. “We zijn tevreden met deze uitspraak, niet zozeer omdat we denken dat AOK gaat betalen, maar wel omdat we in het gelijk zijn gesteld over de naleving van de cao”, aldus FNV Naleving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.