Oud aanmeldcentrum voor asielzoekers in Rijsbergen in beeld als opvanglocatie

26 augustus 2015 om 18:03
nl
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft bij de gemeente Zundert een verzoek neergelegd om het oude aanmeldcentrum in Rijsbergen te heropenen als opvanglocatie voor asielzoekers.
Geschreven door

Komende dinsdag bespreekt burgemeester Leni Poppe-De Loof van de gemeente Zundert met het COA of de locatie aan de Ettensweg in Rijsbergen in aanmerking komt als asielzoekerscentrum (azc).
De burgemeester heeft in een besloten overleg alle fractievoorzitters in de raad al ingelicht over het verzoek van het COA. Ze zegt dat ze nu eerst met het COA om de tafel wil en daarna met de gemeenteraad.
Rijsbergens aanmeldcentrum uit 1994Het Aanmeldcentrum in Rijsbergen werd in juli 1994 geopend vanwege de grote, groeiende toestroom van asielzoekers, in dat jaar bijna 60.000.
Het was destijds een van de drie landelijke aanmeldcentra. De andere waren op Schiphol en in Zevenaar. Rijsbergen werd toen gekozen als tweede locatie, omdat veel asielzoekers via de nabijgelegen grensovergang Hazeldonk Nederland binnenkwamen.
Het centrum ging in 2004 dicht vanwege de scherpe daling van het aantal asielzoekers tot gemiddeld een kwart van de jaarlijkse aantallen in de jaren negentig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.