Deze zomer in Brabant warm, zonnig en met normale hoeveelheid regen

26 augustus 2015 om 18:46
nl
De zomer van 2015 was in Brabant een seizoen vol extremen. Zeer zonnige dagen met tropische temperaturen werden meerdere keren afgewisseld met onweersbuien en forse afkoeling.
Geschreven door

Een periode van zonnig zomerweer werd deze zomer maar liefst zes keer gevolgd door een periode met regen, maar ook met flink lagere temperaturen.
Warmer en zonnigerKomende maandag eindigt de meteorologische zomer van 2015. De gemiddelde temperatuur in Brabant komt dan naar verwachting uit op 18,0 graden. Dat varieert van 17,6 graden in Woensdrecht tot 18,3 graden in Eindhoven, zo berekende MeteoGroup in Wageningen. Dat is ruim een halve graad warmer dan gebruikelijk.
Met ongeveer 660 zonuren tegen normaal ongeveer 575 was het deze zomer ook duidelijk zonniger dan normaal. Het oosten en midden van de provincie (Eindhoven en Gilze-Rijen) profiteerden daar het meest van.
Er viel in juni, juli en augustus tussen de 180 en ruim 200 millimeter regen, ongeveer de normale hoeveelheid. Gilze-Rijen was met ruim 200 millimeter het natste station in Brabant.
Van de drie zomermaanden kwam uiteindelijk de junimaand als zonnigste uit de bus. De meeste regen viel de afgelopen maand, augustus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.