Video

Faillissement dreigt voor Circus Herman Renz, ton aan belastingschulden

26 augustus 2015 om 22:10
nl
Het doek dreigt te vallen voor circus Herman Renz uit Helmond. Uiterlijk 7 september moet een grote belastingschuld van 100.000 euro worden voldaan, anders is het gedaan met het circus. "We zijn op sterven na dood", zegt directeur Milko Steyvers duidelijk geëmotioneerd.
Geschreven door

Het circus kampt al jaren met tegenvallende bezoekersaantallen en sterk stijgende kosten, ook door de vele nieuwe regels voor circussen.
Schulden aan investeerderHet circus heeft een belastingschuld van 100.000 euro. Daarnaast staat er een bedrag open van 300.000 euro. Daarmee moet het circus worden teruggekocht van een investeerder, die eerder zijn nek uitstak voor Circus Herman Renz. Die investeerder heeft nu het circus echter alsnog te koop aangeboden.
Volgens directeur Steyvers is overheidssteun het enige wat Circus Herman Renz nog kan redden. "In landen als Italië, Frankrijk of België is subsidie voor een circus de normaalste zaak van de wereld", zegt hij. "Niet dat ik alleen maar om subsidie wil bedelen. Maar de opties lijken verder op."
Steyvers heeft nog een beetje hoop dat hij het circusseizoen kan afmaken. "Ik heb het personeel beloofd om te proberen door te gaan tot 3 januari 2016 en ik heb ook al berichten gehad dat we misschien uitstel krijgen tot die tijd. We blijven vechten tot het laatste moment", zegt hij met tranen in de ogen.
Oudste circus van NederlandAls het circus daadwerkelijk failliet gaat, staan 65 mensen op straat. Circus Herman Renz bestaat 115 jaar en is daarmee het oudste circus van Nederland.
Directeur Steyvers verkocht eerder huis en haard om het circus te behouden. "Valt het doek, dan staan mijn vrouw en ik letterlijk op straat.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.