Zwarte zwanen gezocht: Kasteel Heeswijk wil symbool weer terug in de vijver - Omroep Brabant

Zwarte zwanen gezocht: Kasteel Heeswijk wil symbool weer terug in de vijver

26 augustus 2015 om 23:45
nl
Ze werden het symbool van Kasteel Heeswijk genoemd: de twee Australische zwarte zwanen die nog door barones Albertine van den Bogaerde van Terbrugge te water zijn gelaten. Vorig jaar stierf het koppel. Hoog tijd voor nieuwe zwanen, vindt het kasteel. Maar het ontbreekt de stichting aan geld.
Geschreven door

Wapperend met de vleugels probeerde een van de zwanen vorige zomer nog te overleven, toen hij met een vleugel vast kwam te zitten aan de houten rand van de vijver. Maar de zwaan moest de strijd uiteindelijk opgeven. Zoals dat met zwanen gaat, overleed zijn geliefde korte tijd later van verdriet.
Geen geldDe dood van het zwanenkoppel markeerde een treurig moment: de verdwijning van de zwarte zwanen uit Heeswijk-Dinther. Een nieuw koppel kost driehonderd euro. Je zou zeggen dat dat geld door het kasteel zo bij elkaar gesprokkeld is. "Maar nee, wij hebben dat geld niet", legt directeur Luc Eekhout uit.
Het kasteel roept de hulp in van bezoekers. Maar wie geeft, krijgt ook wat terug, belooft Eekhout. "Ze mogen het kasteel een jaar lang gratis bezoeken en krijgen een pluche zwaan." Dan moet wel eerst dertig euro worden geschonken. Donateurs mogen dan bij de tewaterlating zijn, die rond de herfst wordt verwacht.
Zondag hoopt het kasteel tijdens een actiedag al geld op te halen voor het toekomstige zwanenkoppeltje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.