Brabanders, verenig je! De Limburgers dagen ons uit - Omroep Brabant

Brabanders, verenig je! De Limburgers dagen ons uit

27 augustus 2015 om 11:00
nl
Brabanders opgelet! Volgende week zaterdag spelen we een potje voetbal met de Limburgers, op de grens van beide provincies. Die vriendschappelijke wedstrijd moeten we natuurlijk winnen. Anders blijven we dit tot in het oneindige van onze buren horen. En als we iets niet willen...
Geschreven door

De wedstrijd vindt letterlijk plaats óp de grens, tussen Holthees en Maashees. Het veld doorkruist het hele landschap, inclusief bossen, een stukje sloot en een weg. Initiatiefnemer Gijs van den Berg zoekt nog Brabanders en Limburgers die het op sportieve wijze tegen elkaar willen opnemen.
Van den Berg zegt elf enthousiaste Brabanders en elf Limburgers nodig te hebben die wel houden van het trappen tegen een balletje. "Jong, oud, groot, klein, dik, dun, goed, slecht... het maakt niet uit." Ook zoekt hij nog supporters voor beide teams. Aanmelden kan via [email protected].
Achterliggende gedachteNatuurlijk ligt de wedstrijd tegen onze grote concurrent in Zuid-Nederland gevoelig, want we willen uiteraard niet verliezen. Toch zit er een bijzonder verhaal achter, zo vertelt Van den Berg donderdag tegen Omroep Brabant. Het is niet voor niets dat de competitie plaatsvindt tijdens het festival Schijt aan de grens, dat de grenzen tussen beide provincies juist moet wegnemen.
"Ik wil hiermee het gevoel van dat mensen anders zijn, relativeren. Het is een moeilijke vergelijking misschien, maar denk bijvoorbeeld aan de oorlog. Soldaten die naar het front gaan komen er op het slagveld achter dat ze voor hetzelfde vechten: voor hun land. Ze staan dan juist dichter bij elkaar."
Provincies verbroederenEn dat is het idee, meent de 32-jarige Vierlingsbeker. "Uit welke provincie je ook komt, je moet uiteindelijk dezelfde obstakels in het leven doorlopen. Met de wedstrijd wil ik beide provincies juist verbroederen."
Verbroederen, dat is natuurlijk een prachtige gedachte. Immers, de Limburgers staan wat betreft de cultuur misschien wel dichter bij ons dan de rest van Nederland. Maar tot het eind van de wedstrijd laten we daarvan, natuurlijk, nog niets blijken.
Laat die Limburgers, die hun spelers ook optrommelen, maar komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.