NS wil geen piano op station van Oss

27 augustus 2015 om 12:31
nl
Muziekhuis Arons in Oss heeft een piano die de winkel eind vorige maand neerzette in de stationshal van Oss moeten weghalen. De muziekzaak had namelijk geen toestemming van de NS. De piano mag nu niet meer terugkomen.
Geschreven door

En dat terwijl het muziekinstrument, dat van een klant was geweest, juist volop het gehoor van menig klant streelde. Onder anderen Yury Sokol uit Veghel was dagelijks uren achter de klavier te vinden. Hij woont klein en kan geen piano in zijn huis neerzetten, maar speelt prachtig.
Voor reizigers en medewerkers in de stationshal bleek de spelende Yury een aangename manier om de tijd door te komen, tekende de lokale omroep D-tv op. Ook op Facebook kon het initiatief op veel lof rekenen. 'Ge-wel-dig', schreef een reiziger tevreden.[Facebook:body:https://www.facebook.com/AronsOss/posts/860301000728114]Nieuwe pogingMuziekhuis Arons wilde het initiatief mede door de positieve reacties niet zomaar laten doodbloeden. De bekendste muziekwinkel van Oss diende dan ook een aanvraag bij de NS in om de ludieke actie kans van slagen te geven. Arons hoopte dat de NS hiermee akkoord zou gaan.
De beheerder van het NS-station in Oss gaat alleen niet mee in het plan. Want iemand die in de stationshal wacht en geen pianomuziek wil horen, kan behalve naar buiten nergens naartoe. En dat is ook niet de bedoeling, liet de NS in een mailtje aan Arons weten.
NS bepaalt per station of het magHet besluit van de NS is enigszins opmerkelijk. Op andere stations, waaronder Breda, zette de vervoerder zelfs uit eigen initiatief een piano neer. Het oorspronkelijke idee daarachter is dat reizigers die wachten op een trein minder last zouden hebben van een verbouwing.
Woordvoerder Inge Rijgersberg van de NS: "We kijken heel specifiek naar het station. Zo moet iemand weg kunnen naar een andere plek. En de omroep moet goed te horen zijn", zo vertelt ze. Voor Oss geldt dat kennelijk niet.
Eind goed, al goedVoor Yury Sokol heeft het verhaal gelukkig geen vervelend eind. Muziekhuis Arons heeft voor hem een uitzondering gemaakt en hem aangeboden om dagelijks op de pianoafdeling in de winkel te komen oefenen.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=PnDwFN2kKMg]
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=nKXcgiHKBmw]
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=ixqJIFzIuB8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!