Bandidosleden persen vastgoedbaas uit Vlijmen af

27 augustus 2015 om 13:37
nl
Leden van motorclub Bandidos worden ervan verdacht dat ze een vastgoedbaas uit Vlijmen hebben afgeperst. Ook zouden ze zijn auto en Rolex hebben afgepakt. Dat blijkt uit justitiestukken, die de Telegraaf heeft ingezien.
Geschreven door

Volgens de krant kreeg de Vlijmense vastgoedbaas K. ruzie met de motorbende over een pand in de Limburgse gemeente Echt-Susteren. K. was eigenaar van dat pand. Een van de Bandidosleden wilde er een motoronderdelenwinkel in beginnen. Eigenaar K. kreeg de bestemming daarvoor echter niet geregeld bij de gemeente.
Rolex en autoDe Bandidos eisten vervolgens een soort schadevergoeding van 25.000 euro. De Vlijmenaar zei dat hij dat geld niet had. De Bandidosleden accepteerden dat niet en intimideerden de vastgoedbaas. Onder dwang moest hij zijn Rolex-horloge afgeven. Ook namen de Bandiosleden zijn auto mee.
De Vlijmenaar stapte zelf naar de politie. Door bemiddeling van een agent heeft hij zijn horloge en auto inmiddels weer terug.
Rechtszaak start vrijdagDe verdachte Bandidosleden zitten al maanden vast. Ze worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie. In mei was er een grote politieactie tegen de Bandidos, met onder meer invallen in Vlijmen.
Vrijdag start in Maastricht de rechtszaak tegen een groot aantal Bandidosleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.