Belgen bij FC Eindhoven niet van slag na slechte start van het seizoen: 'Doel is kampioenschap'

27 augustus 2015 om 15:43
nl
De start van FC Eindhoven in de Jupiler League is niet zo overtuigend. De nummer twee van vorig voetbalseizoen verzamelde vier punten uit evenveel wedstrijden. Het zelfvertrouwen is hierdoor niet aangetast. Want, zo zegt verdediger Sebastiaan De Wilde: "We mikken op het hoogst haalbare, de titel."
Geschreven door

"We hebben dit seizoen al goede dingen laten zien", vindt De Wilde. "Het heeft alleen niet altijd meegezeten. Maar ik ben er zeker van dat de goede resultaten gaan komen." Ook landgenoot Fries Deschilder is positief gestemd over dit seizoen. "Vorig seizoen haalden we tachtig punten en werden we tweede. Het zou mooi zijn als we dat resultaat kunnen evenaren. Laten we dat nastreven."
Elf Belgen bij FC EindhovenBij FC Eindhoven spelen dit seizoen elf Belgen. De Wilde en Deschilder hebben dus veel landgenoten om zich heen. De Eindhovense voetbalclub is zich bewust van de vele Belgen in de selectie en heeft daarom vrijdagavond een speciale actie. Iedereen met een Belgisch paspoort kan gratis naar de wedstrijd tegen MVV Maastricht kijken.[YouTube:body:https://youtu.be/EksNJDVopjg]"Mijn oma, zus en broer zitten vrijdag in het stadion", vertelt De Wilde. Ook de familie van Deschilder maakt gebruik van de actie. "Of ze alleen komen omdat het gratis is? Van Nederlanders wordt altijd gezegd dat ze gierig zijn, niet van Belgen."
Over-mijn-lijk-mentaliteitDe strijd tussen de twee landen wordt in de kleedkamer van FC Eindhoven dagelijks gevoerd. "Wij maken nog wel eens Belgen-moppen", zegt aanvoerder (en Nederlander) Ivo Rossen. "De Belgen in onze selectie zijn vooral lieve jongens. De over-mijn-lijk-mentaliteit mis ik bij de meesten. Daar moeten ze aan werken. Ze mogen wat minder lief zijn."
Volgens Rossen is dat ook één van de redenen dat de ploeg matig aan het seizoen is begonnen. "Nederlanders zijn wat harder voor elkaar. Als de Belgen wat meer pit gaan tonen, kan het een mooie jaargang worden."
FC Eindhoven-MVV Maastricht begint vrijdag om acht uur 's avonds.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.