Video

Vogelkijkhut in de Kleine Noordwaard Werkendam te huur: kans unieke vogels te spotten

27 augustus 2015 om 16:31
nl
De vogelkijkhut in natuurgebied Kleine Noordwaard in de Biesbosch is vanaf september te huur. Vogel- en natuurliefhebbers kunnen voor vijftig euro met twee personen de hele dag vertoeven in het hutje. De vogelkijkhut ligt in het afgesloten deel van nationaal park de Biesbosch. Volgens Staatsbosbeheer is dit één van de meest vogelrijke natuurontwikkelingsgebieden van Nederland.
Geschreven door

Vanuit de hut kunnen bijzondere vogels gespot worden zoals visarenden, zeearenden, zilverreigers, lepelaars en andere watervogels. De natuurfilm 'Holland Natuur in de Delta' is vanuit de vogelkijkhut in de Biesbosch gefilmd.
Twee maandenDe hut wordt vanaf september tot en met oktober opengesteld voor particulieren. Die periode wordt mogelijk verlengd als de omgeving niet te veel hinder ondervindt van de vogelfanaten. "Dit is een heel mooi moment om het gebied open te stellen", zegt boswachter Thomas van der Es.
De afgelopen twee jaar zijn verschillende cameraploegen in de Kleine Noordwaard geweest. Dat ging goed. "We hebben daar enorm veel van geleerd. Omdat zij in een soortgelijke hut verbleven en zich goed verscholen, bleven de dieren hun natuurlijke gedrag vertonen." Met andere woorden: de aanwezigheid van de cameramensen had geen invloed op de dieren.
Goed voor StaatsbosbeheerHet huren van de hut kost vijftig euro per dag. Staatsbosbeheer laat maximaal twee natuurliefhebbers in de hut vertoeven. Wandelen of veel bewegen is niet toegestaan. Noodzakelijk, volgens Van der Es. "Het is misschien een beetje streng, maar hierdoor kunnen we de mensen wel een extra natuurbeleving geven."
Het geld dat de bezoekers moeten betalen, kan Staatsbosbeheer volgens Van der Es goed gebruiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.