Video

PSV loot Manchester United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg in groepsfase van Champions League

27 augustus 2015 om 19:37 • Aangepast 21 november 2020 om 16:23
nl
PSV speelt in de groepsfase van de Champions League tegen Manchester United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg uit Duitsland. Dat heeft de loting in Monaco donderdagavond uitgewezen.
Profielfoto van
Geschreven door

Manchester United was bij de loting ingedeeld in pot 2. Daarin zaten de op papier zwaarste tegenstanders van PSV. Het koppelen van PSV aan Manchester United heeft een snelle terugkeer van Memphis Depay in het Philips Stadion tot gevolg. De aanvaller vertrok afgelopen zomer voor ruim dertig miljoen euro naar de Engelse topclub.
Bas DostCSKA Moskou is een loodzware tegenstander uit pot 3. De club staat in de Russische competitie op dit moment bovenaan met achttien punten uit zes wedstrijden.
VfL Wolfsburg was vorig jaar de verrassing in de Duitse Bundesliga. Juist deze week verkocht de club zijn Belgische sterspeler Kevin de Bruyne aan Manchester City. Bij Wolfsburg speelt de Nederlandse spits Bas Dost. Die is de laatste maanden prima op dreef en speelde zich zelfs in het Nederlands elftal. Ton Lokhoff uit Prinsenbeek is assistent-trainer bij de club.

Wachten op privacy instellingen...

'Zware loting'"Een moeilijke loting", analyseerde algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV donderdag. "In pot 2 vond ik Manchester United de mooiste ploeg, mooi dat dit is gelukt. Maar CSKA Moskou - de koploper in Rusland - en Wolfsburg, dat zijn grote teams hoor. Sportief is het een zware loting."
Daar kon trainer Phillip Cocu hem geen ongelijk in geven. "'Het is een hele zware loting. Geweldig om tegen Manchester United te spelen en Louis van Gaal en Memphis weer te treffen. CSKA Moskou en VfL Wolfsburg zijn ook hele sterke ploegen. Het wordt een zware kluif maar het zijn wel hele mooie wedstrijden en uitdagingen."

Eerst thuis tegen Manchester UnitedPSV begint met een thuiswedstrijd tegen Manchester United op 15 september aan de groepsfase van de Champions League. Dat heeft algemeen directeur Toon Gerbrands van de landskampioen donderdagavond via Twitter bekendgemaakt, enkele uren na de loting voor het hoofdtoernooi van het kampioenenbal. De uitwedstrijd tegen de ploeg van trainer Louis van Gaal en voormalig PSV-aanvaller Memphis Depay is volgens Gerbrands op 25 november. ZIE OOK : PSV verwelkomt Memphis terug in Eindhoven: 'Verwacht er niet te veel van, thuis zijn we onverslagen'
"De loting begon heel goed, maar eindigde wat minder", beaamde technisch manager Marcel Brands. "Ik had een voorkeur voor Manchester United of Real Madrid. Ik denk dat het voor ons publiek prachtig is om Memphis Depay weer terug te zien. Voor mij is het bijzonder vanwege mijn band met Louis van Gaal. Uit pot 3 en 4 hoop je dan op wat mindere tegenstanders, maar dat gebeurde helaas niet. Voor het publiek is het natuurlijk een fantastische poule."

Wachten op privacy instellingen...

Na Manchester treft PSV op 30 september CSKA Moskou in Rusland. Op 21 oktober volgt een uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Op 3 november neemt PSV het in het Philips Stadion op tegen de Duitsers. Op 25 november staat Manchester United-PSV gepland en op 8 december PSV-CSKA Moskou.

Wachten op privacy instellingen...

PSV in pot 1PSV zat bij de loting in de pot met de sterkste ploegen en ontliep zo andere grote namen zoals FC Barcelona, Bayern München, Chelsea en Paris Saint-Germain.
LEES OOK: PSV speelt uitwedstrijden in de Champions League in het lichtblauw
Enige Nederlandse deelnemerPSV was als landskampioen rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en is de enige Nederlandse deelnemer. Ajax - dat vorig voetbalseizoen als tweede eindigde in de eredivisie - werd begin deze maand in de derde voorronde uitgeschakeld door Rapid Wien.
De loting voor de groepsfase van de Champions League viel samen met de verkiezing van de Europees voetballer van het jaar. Lionel Messi kreeg de meeste stemmen.
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij over de loting. Deze kan je hier teruglezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.