Geen finale 800 meter voor Sifan Hassan op WK atletiek

27 augustus 2015 om 16:41
nl
Hardloopster Sifan Hassan kan op de 800 meter nog net niet mee met de wereldtop. Ze slaagde er donderdag niet in zich te plaatsen voor de finale van dit loopnummer tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Peking.
Geschreven door

Hassan eindigde in de halve finale als vijfde in haar heat in een tijd van een minuut en 58,50 seconden. Die klassering was niet genoeg voor een finaleplek. Ook op tijd ging ze niet door, ook al liep ze een persoonlijk record.
Hassan veroverde dinsdag nog brons in de finale van de 1.500 meter. Heel blij was ze daar niet mee, omdat ze de kans op zilver had verspeeld door een verkeerde tactiek. De atlete legde de basis voor haar prestaties in 2012 en 2013 bij Eindhoven Atletiek.
'Alles gegeven'"Jammer dat ik de finale niet heb gehaald, maar ik ben super blij met deze tijd'', zei ze na haar race. Ik heb alles gegeven en heb niets fout gedaan. Daarom ben ik heel tevreden dat ik na de 1500 meter ook deze afstand heb gelopen. Dat had ik tevoren nooit kunnen dromen. Maar de andere vrouwen waren nog fris. Ik had op de laatste 50 meter geen energie meer om nog naar voren te gaan.'' Hassan zag haar optredens in Peking als een goede voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio over een haar. ,,Het was pas mijn eerste WK en ik wilde zoveel mogelijk ervaring op doen. Wat ik volgend jaar ga doen, weet ik nog niet. Misschien ook deze afstanden, maar misschien ook de 1500 en 5000 meter.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.