Eerste in Nederland gevangen tonijn tijdens Brabants bedrijfsuitje

27 augustus 2015 om 17:45
nl
De tonijn is bezig met een opmars in de Europese wateren. De Bonito, zoals de minitonijn wordt genoemd, was al gespot in de Belgische en Noorse wateren. Maar afgelopen week hengelde een amateurvisser tijdens een Brabants bedrijfsuitje met zijn collega's ook een tonijn op de Noordzee binnen.
Geschreven door

De man zat samen met collega's van het Brabantse bedrijf andere vissers op een schip van Sportvisserij Hoogerwerf. De boot voer uit om makreel te vangen.
Bijzondere vangstEr werd dan ook niet raar opgekeken toen de deelnemer een koningsmakreel aan de haak sloeg. Pas toen de kiekjes van de vangst werden gedeeld op Facebook, werd langzaam duidelijk dat het een bijzondere vangst betrof. De visser zou een Brabander zijn geweest, maar volgens de man zelf is dat niet juist. Hij werkt wel bij een Brabants bedrijf.
De man kon zijn vangst mee naar huis nemen. De tonijn zou zijn opgegeten, maar de visser ontkent dat. "Ik heb hem nog thuis."
De Bonito staat bekend om zijn snelheid. Vermoedelijk is de vis in de Nederlandse wateren terechtgekomen vanwege de warme zeetemperatuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.