Verdachten doodsteken Joeri Edelijn ruziën in rechtszaal: 'Zielige stumper!'

27 augustus 2015 om 19:06
nl
De twee mannen die verdacht worden van het doodsteken van Ossenaar Joeri Edelijn, kregen donderdag ruzie met elkaar in de rechtszaal. De 27-jarige Edelijn werd in mei dit jaar doodgestoken op de Markt in Uden.
Geschreven door

De schok in Uden was groot na de dood van Edelijn. Donderdag stonden de twee verdachten pro forma voor de rechter.
'Je spoort niet!'Een 25-jarige man uit Uden wordt verdacht van het doodsteken van Joeri. Een 24-jarige man uit Erp wordt verdacht van medeplichtigheid en drugsbezit. De man uit Erp wordt verweten dat hij het mes heeft meegebracht en aan de man uit Uden gaf.
Toen de man uit Uden dit tijdens de rechtszaak benadrukte, werd de medeverdachte uit Erp boos. "Je bent gek, je spoort niet", beet hij de Udenaar toe. Zijn advocaat probeerde hem te sussen. "Ik ben geen heilige jongen, maar ik ben geen moordenaar", zei de man uit Erp toen. "Ik zou nooit op zo'n laffe manier iemand om het leven brengen. Jij bent een zielige stumper", zei hij richting de Udenaar.
VastzittenDe advocaat van de man uit Erp verzocht donderdag zijn cliënt voorlopig vrij te laten, maar de rechter ging hier niet in mee.
Beide verdachten deden wel een spijtbetuiging voor de rechtbank. "Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd is, ik moet er zelf ook nog mee leren leven", zei de man uit Uden, die ook een brief overhandigde aan de rechter. Het is niet duidelijk wat daarin staat. De brief werd in verband met de aanwezigheid van de familie van Joeri Edelijn niet voorgelezen.  
Onderzoek nog niet klaarTijdens de zitting van donderdag werd de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Die inhoudelijke behandeling laat nog even op zich wachten. Eerst moeten er onder meer nog getuigen gehoord worden. Ook moeten er nog rapporten afgemaakt worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.