Nieuwe coalitie Breda lijkt door te willen gaan op ingeslagen weg

27 augustus 2015 om 23:29 • Aangepast 25 april 2020 om 07:57
nl
De nieuwe coalitie in Breda van VVD, D66, SP en PvdA hebben donderdagavond hun bestuursakkoord gepresenteerd. De vier partijen lijken niet in te zetten op een grote koerswijziging voor de stad.
Geschreven door

GroenLinks trok vorige maand de stekker uit de bestaande coalitie. Aanleiding was onenigheid over de fusie van twee musea in de stad, Museum of the Image (MOTI) en het Breda's Museum. De coalitie zegt over anderhalf jaar met een uitgewerkte oplossing te komen.  
De partijen maakten verder bekend de komende jaren onder meer aandacht te geven aan verbetering van het onderwijs in de stad, verhoging van het aantal sociale huurwoningen en een verlaging van de Onroerendezaakbelasting (OZB).
Beoogde wethouders  De beoogde wethouders van de nieuwe coalitie zijn: Alfred Arbouw (VVD), locoburgemeester en wethouder Stedelijke ontwikkeling en Regio, Boaz Adank (VVD), wethouder Economische zaken en Mobiliteit, Paul de Beer (D66), wethouder Financiën, Duurzaamheid en Sport, Marianne de Bie (D66), wethouder Arbeidsmarkt en Cultuur, Patrick van Lunteren (SP), wethouder Wonen en Wijkaanpak en Miriam Haagh (PvdA), wethouder Zorg en Onderwijs.
Het voorstel is om op woensdag 2 september de nieuwe wethouders in een extra vergadering van de gemeenteraad te installeren.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.