De klok rond werken, laatste loodjes voor wagenbouwers Brabantsedag - Omroep Brabant
Video

De klok rond werken, laatste loodjes voor wagenbouwers Brabantsedag

28 augustus 2015 om 00:55
nl
Ze slapen nog net niet in hun bouwtent, maar het scheelt niet veel. De wagenbouwers van de Brabantsedag in Heeze zijn in deze laatste dagen voor de historische optocht van zondag bijna 24 uur per dag in touw om hun creatie op tijd klaar te hebben.
Geschreven door

Overal uit de blauwe boogtenten in het dorp klinkt het snerpende geluid van slijptollen en boormachines. Jong en oud is in de weer met papier-maché en verf. Tot ver na middernacht brandt in en rondom de tenten nog licht.
Oprichter van de Vlisco was inspiratiebron"Het thema van dit jaar is 'Bekend, Beroemd, Bemind' en uit de lijst met ongeveer 150 beroemde mensen die de organisatie aanleverde, hebben wij Jan Fentener van Vlissingen gekozen," zegt Pascal Cocquyt van de groep De Oude Ambachten. "Hij is de oprichter van de Vlisco in Helmond. Hij was niet alleen goed in mooie dessins maken op de stoffen. Hij opende ook de weg naar de Afrikaanse markt."
De groep combineert die twee 'kwaliteiten' van Fentener van Vlissingen in een vijftien meter lange creatie. Daaromheen dansen zondag vrouwen met 'Afrikaanse' kleding en rieten hoeden. "Nee, hun kleding is niet gemaakt van de kleurige Vliscostoffen," zegt Cocquyt. "Ze dragen witte kleren, maar we halen daar vervolgens een trucje mee uit, dat nog even geheim moet blijven."
'Trots als het goed is overgekomen'De hele groep kijkt er nu al verlangend naar uit om zondag met 'hun' wagen te mogen pronken in Heeze. "Natuurlijk zijn we trots als we onszelf daarna terugzien op Omroep Brabant en alles wat we bedacht hebben goed is overgekomen," zegt Pascal Cocquyt.
Alles over de Brabantsedag is terug te vinden op onze themapagina omroepbrabant.nl/brabantsedag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.