Te druk om naar school te gaan? Nieuws om de dag mee te beginnen

28 augustus 2015 om 09:35
nl
De loting van PSV voor Europees voetbal zorgt voor onverwachte problemen. En wat moet je doen als geen enkele school jouw leerplichtige kind wil toelaten? Dat en ander nieuws lees je hier.
Geschreven door

Welk nieuws heb je gemist?

  • Gisteren is geloot voor de groepsfase van de Champions League. PSV moet het opnemen tegen Manchester United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg uit Duitsland. Het belooft een pittige kwalificatieronde te worden.
  • PSV-fan Jordy Hubers moest kiezen tussen trouwen met zijn vriendin of een bezoek aan de thuiswedstrijd van PSV tegen Manchester United. "Ik had al besloten dat mijn vriendin voorging, maar het is toch een beetje balen..."
  • De voorbereidingen van de Brabantsedag in Heeze zijn in volle gang. De wagenbouwers slapen nog net niet in hun bouwtent, maar het scheelt niet veel. Tot ver na middernacht brandt in en rondom de tenten nog licht.
  • De 13-jarige Sebastiaan uit Goirle is autistisch en heeft ADHD en past niet in het Nederlandse schoolsysteem. Zijn moeder Juliëtte Mutsaers wil dat er aandacht komt voor de kinderen die geen enkele school wil toelaten.

[youtube:body:https://youtu.be/OOXffDrqg4c]
Wat gaat deze vrijdag ons brengen?

  • Waren de boetes op de Overloonse weg in Vierlingsbeek terecht of niet? De kantonrechter in Den Bosch doet vrijdag uitspraak in deze zaak. In december 2013 was er in het dorp een golf van verkeersboetes. Liefst 75 procent van de bewoners werd beboet.
  • Twee mannen uit Sprundel en Sint Willebrord moeten voor de rechtbank in Breda verschijnen. Ze zouden geld en sieraden hebben buitgemaakt bij een overval op een juwelier in Made. Het personeel werd vastgetapet en bedreigd met een wapen.
  • Met de vakantie lopen ook de laatste kindervakantieweken op hun eind. Ieder jaar wordt duizenden Brabantse kinderen daarmee een fijne vakantie bezorgd.
  • De laatste dag van de 'Op Vakantie Weken' op Omroep Brabant Radio. Na Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Scandinavië, Groot-Brittannië en Ierland is ons eigen Brabant aan de beurt.

[twitter:body:https://twitter.com/mrtsoft/status/637066288091779072]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.