Faillissement SPM Shoeters dreigt, basketbalclub Den Bosch heeft grote geldschulden

DEN BOSCH - SPM Shoeters zit in grote financiƫle problemen. De Bossche basketbalclub is bezig om begin juli een akkoord met alle schuldeisers te hebben bereikt. Lukt dat niet, is de kans groot dat er volgend seizoen geen professioneel basketbal meer wordt gespeeld in de hoofdstad van Brabant.
Volgens het BD zou het gaan om een betalingsachterstand van 250.000 euro. Dit wil de voorzitter van Shoeters, Albert Dominicus, niet bevestigen. "We doen daar geen uitspraken over." Volgens Dominicus zit Shoeters in de problemen vanwege tegenvallende recettes. "Ook zijn een aantal leden van de businessclub afgehaakt."

Het stoppen van SPM als hoofdsponsor van de club heeft volgens Dominicus niets met de problemen te maken. "We zijn in gesprek met partijen die interesse in het hoofdsponsorschap hebben. Maar er is op dat gebied nog geen witte rook."

Clubs vallen om
Het is niet voor de eerste keer dat een grote Nederlandse basketbalverenging in de financiële problemen zit. Het is de laatste jaren regelmatig voorgekomen dat clubs zijn omgevallen.
Meer over dit onderwerp:
spm shoeters basketbal den bosch geldzorgen