Video

Bandidos mishandelden agenten met boksbeugels, motorclubleden verdacht van bedreiging en afpersing

28 augustus 2015 om 19:23
nl
De Bandidos zijn volgens justitie een criminele organisatie. Dat blijkt onder meer uit drugshandel, bedreigingen en openlijk geweld waarbij ze betrokken zouden zijn. Ook zijn de Bandidos volgens justitie verantwoordelijk voor het afpersen van een aspirantlid van de motorclub in Alkmaar, en afpersingen in Helmond, Eindhoven en Den Bosch.
Geschreven door

Twee Brabantse leden van motorclub Bandidos stonden vrijdag in Maastricht voor de rechter. Karel V. en zijn zoon Wiliam uit Valkenswaard worden verdacht van verschillende geweldsmisdrijven in Brabant en Limburg. Zo sloegen ze twee agenten met een boksbeugel en werden ze opgepakt in Geleen samen met de president van de Bandidos Harrie Ramakers.
In totaal moesten vrijdag zestien leden van motorclub Bandidos in een zogenoemde pro-formazaak voor de Maastrichtse rechtbank. Onder die zestien leden ook twee Brabanders, Karel V. en zijn zoon William.
Inval clubhuisDe zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Vrijdag bleek ook dat de Bosnische justitie onderzoek doet naar internationale wapenhandel, waarbij ook Limburgse Bandidos betrokken zijn.
Vader Karel en zoon William werden op 26 maart 2014 opgepakt in het Limburgse Geleen. De politie viel binnen bij het clubhuis van de Bandidos. Bij die inval vond de politie meerdere wapens. Karel en William, maar ook President van de Bandidos, Harrie Ramakers werden opgepakt na de vondst van allerlei wapens, waaronder geladen pistolen.
‘Rolex en auto afgepakt’William V. uit Valkenswaard wordt ook verdacht van het, voor duizenden euro's, afpersen van een vastgoedmakelaar uit Vlijmen. Ook werden zijn Rolex en auto afgepakt, zo viel donderdag te lezen in de Telegraaf. De afpersing vond in maart vorig jaar plaats. Reden hiervoor zou een conflict over een pand in Echt-Susteren zijn geweest, waarin een van de Bandidos-leden een motoronderdelenwinkel wilde beginnen.
Toen de eigenaar van dit pand, vastgoedbaas K. uit Vlijmen, de hiervoor benodigde bestemming bij de gemeente echter niet geregeld kreeg, eisten de Bandidos een soort schadevergoeding van 25.000 euro.
Met boksbeugel twee agenten geslagenOp 10 mei 2015 kwamen vader Karel en zoon William weer in aanraking met de politie. De twee leden werden opgepakt, omdat ze twee agenten hadden geslagen bij een café in Valkenswaard. Bij de mishandeling werden boksbeugels gebruikt, aldus de politie.
De agenten waren naar een opstootje op een terras aan de Peperstraat gegaan. Een 51-jarige vrouw wilde zich daarmee bemoeien. Toen een agent haar vastpakte, gaf Karel V. de agent een klap tegen het hoofd. Toen Karel V. daarvoor werd opgepakt, sloeg William V. ook tegen het hoofd van een agent. De agent liep flinke kneuzingen in zijn gezicht op.
Opheffing voorarrestDe advocaten van de verdachten vroegen allemaal om opheffing van het voorarrest. Van een criminele organisatie is volgens hen geen sprake, het OM heeft geen bewijzen, vinden zij. Volgens advocaat Ludo Hameleers probeert het OM van allemaal kleine dingen iets groots te maken. "OM, u kunt van een boterham kruimels maken, maar van kruimels geen boterham'', vatte Hameleers samen.
Niet iedere verdachte bleek lid van de Bandidos, zoals de 34-jarige man uit Geleen bij wie in mei raketwerpers en andere wapens werden gevonden. Volgens het OM had hij wel contacten met de motorclub.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.