Parkeren verboden... bij 25 graden of meer

28 augustus 2015 om 21:06
nl
Bij het Aelse strandje in Andel is onlangs een opmerkelijk verkeersbord geplaatst. Het eigenlijke bord is duidelijk: er mag aan een kant van de weg niet geparkeerd worden. Maar het onderbord maakt het heel bijzonder. Daar staat namelijk op dat het verbod alleen geldt als de luchttemperatuur 25 graden of meer is.
Geschreven door

Pardon? Voorlichter Carla Olsthoorn van de gemeente Woudrichem gaat op onderzoek uit nadat zij te horen heeft gekregen over de bijzondere combinatie die aan de paal bij de dijk hangt. Even later heeft zij het verhaal achter de wonderbaarlijke tekst boven water weten te halen.
"De weg is op de plaats waar het bord staat nogal smal. Als daar auto's geparkeerd staan kunnen twee auto's die in tegenovergestelde richting rijden elkaar niet meer passeren. Als er maar één auto staat, gaat het wel maar niet als er een hele rij staat", vertelt Olsthoorn.
Elektrische autoMaar een simpel bord om het parkeerverbod af te dwingen, bleek hier niet te voldoen. "Er woont iemand die een elektrische auto heeft en die de wagen alleen kan opladen met een snoer vanuit het huis. En als het lekker weer is en er gaan veel mensen naar het strandje dan is de verleiding groot om de auto dan maar bij de opladende auto te zetten. Het zal niet zo'n vaart lopen met bekeuren, denken ze dan. En dat verbod is eigenlijk alleen maar nodig met goed weer. Want anders komen mensen toch niet op het strandje af."  
Extra inkomsten heeft het verbod nog niet opgeleverd. Er is nog geen enkele bon uitgeschreven. En de dagen van het onderbord blijken nu al geteld te zijn. "De bewoner heeft een laadpaal geregeld. Zodra die er is, kan het onderbord verdwijnen zodat er dan een gewoon parkeerverbod overblijft."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.