Veldhovenaar verliest strijd tegen burgemeester: ‘drugspand’ terecht dicht na vondst flesjes GHB

28 augustus 2015 om 17:21
nl
Burgemeester Jack Mikkers heeft onlangs terecht een huis voor drie maanden gesloten nadat de politie twee flesjes met 165 milliliter GHB had gevonden. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdagmiddag besloten. Bewoner Rob Metselaar had een kort geding aangespannen tegen de gemeente omdat hij het niet eens was met de sluiting.
Geschreven door

De sluiting volgde na een incident in het huis. Ambulancepersoneel moest vorige maand eerste hulp verlenen aan een man die onder invloed was van drugs. In het huis werd 33 maal de maximale hoeveelheid GHB voor eigen gebruik gevonden.
'Ik wist er niks van'De burgemeester besloot daarop het huis voor drie maanden te sluiten. De bewoner, Rob Metselaar, maakte bezwaar bij de gemeente tegen dit besluit. Hij stapte naar de rechter om te voorkomen dat zijn huis werd gesloten.
Volgens de Veldhovenaar mag burgemeester Mikkers zijn huis niet sluiten, omdat hij niets van de drugs van zijn bezoeker afwist. Daarnaast verklaarde hij dat er nooit drugs in zijn huis zijn verhandeld.
Verklaring rechterBurgemeester Mikkers geeft aan dat hij het beleid van de gemeente volgt. Omdat er een grote hoeveelheid aan GHB werd gevonden, acht de rechter het aannemelijk dat het hier om een ‘handelshoeveelheid’ gaat. Metselaar heeft het tegendeel niet kunnen bewijzen.
Daarnaast maakt het volgens de rechter niet uit of de drugs van Metselaar of van een bezoeker zijn. “Het besluit is gericht op de woning waar de drugs zijn gevonden, er wordt dus geen onderscheid gemaakt naar persoonlijke verwijtbaarheid”, meent de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.