Wanhopige Veghelaar overvalt tankstation om voor vrouw en kind te kunnen zorgen: drie maanden cel

28 augustus 2015 om 18:17
nl
De 42-jarige man die in februari een Shell-tankstation in Schaijk overviel, deed dat om aan geld te komen om voor zijn vrouw en kinderen te kunnen zorgen. De verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk, zo werd vrijdag duidelijk in de rechtbank in Den Bosch.
Geschreven door

De rechtbank legt de Veghelaar daarnaast een taakstraf op van 240 uur. De man pleegde op zaterdag 21 februari een gewapende overval op het Shell- tankstation aan de Udensedreef.
De man ging het tankstation binnen en eiste geld uit de kassa. Daarbij bedreigde hij een medewerker met een mes. De overvaller ging er uiteindelijk vandoor met een onbekend geldbedrag.
'Brutaal en schaamteloos'Volgens de rechter ging het om een ‘brutale en schaamteloze’ overval die slecht was voorbereid. “De man trok zich niets aan van de gevolgen die zijn daad had voor de medewerker van het tankstation”, aldus de rechtbank.
Onderzoek wees uit dat de man financiële problemen had en hij een overval als de enige manier zag om aan geld te komen. Volgens de reclassering zijn de persoonlijke omstandigheden van de man sinds de overval sterk verbeterd.
Eigen huisHij woont nu met zijn gezin in een eigen huis en ook worden ze op verschillende terreinen ondersteund door hulpverlenende instanties. Daarom is een groot deel van de celstraf voorwaardelijk opgelegd: zodat de man niet opnieuw in de fout gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.