Willem II krijgt mokerslag van NEC: 0-1

28 augustus 2015 om 23:50 • Aangepast 21 november 2020 om 16:22
nl
Willem II heeft vrijdagavond met 0-1 verloren van NEC. De ploeg van trainer Ernest Faber won door een prachtig doelpunt in de 64e minuut van Navarone Foor.
Profielfoto van
Geschreven door

Die bezorgde NEC eerder al drie punten in de openingswedstrijd tegen Excelsior (1-0). Het is de tweede overwinning van NEC dit seizoen.  
Weinig scorende ploegenMet Willem II en NEC stonden twee ploegen in Tilburg tegenover elkaar die vooralsnog grote moeite hebben met doelpunten maken. In de eerste drie wedstrijden wisten ze allebei pas één keer te scoren. Bij de thuisclub kostte dat spits Richairo Živkovic zijn basisplaats.
Trainer Jurgen Streppel zette de huurling van Ajax op de bank en koos voor de lange Robert Braber in de punt van de aanval, in de hoop dat die wel voor doelpunten zou kunnen zorgen. Braber kreeg in het eerste half uur twee goede kopkansen, maar de nieuwe spits knikte de afgemeten voorzetten van Lesly de Sa en Nick van der Velden naast. [Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/637316685209432064] Bij de bezoekers uit Nijmegen mochten de nieuwelingen Marcel Ritzmaier (gehuurd van PSV) en Joey Sleegers (overgenomen van Feyenoord) direct in de basis beginnen van trainer Ernest Faber. Die hoopte daarmee een nieuwe impuls te geven aan zijn elftal, dat na de winst op Excelsior twee keer kansloos onderuit was gegaan.
Sleegers kon zijn debuut opluisteren met een doelpunt, maar de linksbuiten kopte de bal in de handen van keeper Kostas Lamprou. De Griekse sluitpost zag kort voor rust een pegel van Mohamed Rayhi rakelings naast zijn doel vliegen.
Foor breekt wedstrijd openHet povere en weinig verheffende duel werd in de 64e minuut plotseling opengebroken door Foor. Die trok vanaf rechts naar binnen en krulde de bal met zijn linkervoet op prachtige wijze over Lamprou in de hoek: 0-1. Foor had tegen Excelsior ook al zo'n fraaie treffer gemaakt.
Veel scoren doet de ploeg die er vorig seizoen meer dan honderd maakte nog niet in de eredivisie, maar de twee doelpunten van Foor waren wel van grote schoonheid. Bovendien bleken ze allebei goed voor drie punten. [Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/637351798173495296] 'Een flinke tik'De teleurstelling was groot na de nederlaag 0-1 van Willem II in eigen huis tegen NEC. "Een tik", vindt trainer Jurgen Streppel. Zijn ploeg heeft in de eerste vier duels welgeteld éé doelpunt gemaakt. Robert Braber kreeg vrijdag een kans in de spits, maar hij durft gerust te stellen dat er beter nog een aanvaller kan komen naar Tilburg. "We hebben doelpunten nodig, daar schort het nu aan."
Braber kreeg tegen NEC de voorkeur boven Richairo Živkovic. "Robert deed het goed in de voorbereiding, hij verdient het om te spelen", zo verklaart trainer Jurgen Streppel zijn keuze. "Richairo zit in een wat moeilijke fase, hij werkt hard om terug te komen. Hij was gelukkig erg teleurgesteld en uitte dat op een goede, professionele manier." 
Twee gemiste kansen van BraberBraber had zichzelf en zijn team in de eerste helft al kunnen belonen. Hij miste twee uitgelezen mogelijkheden met het hoofd. Braber: "Ik schampte ze allebei. Van die momenten baal je. Je krijgt een kans in de basis en je wilt het laten zien. Een spits wil scoren. Maar ik baal meer van de nederlaag dan van mijn gemiste kansen."
In Tilburg wordt een paar dagen voor het verstrijken van de transferdeadline nog hard gezocht naar scorend vermogen. Robert Braber is duidelijk:  "Nou ja, als je één goal maakt in vier wedstrijden dan lijkt het me logisch dat je doelpunten nodig hebt. Of dat dan een spits is of een buitenspeler die veel kan scoren, maakt me niet veel uit. We hebben doelpunten nodig, daar schort het op dit moment aan."
StandWillem II neemt met twee punten de veertiende plek in. De Tilburgse club wacht nog altijd op de eerste overwinning dit seizoen.
Met zes punten uit vier wedstrijden staat de Nijmeegse club, die vorig seizoen kampioen van de Jupiler League werd, voorlopig op de zesde plaats.    [Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/637323594427670528]                

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.