NAC pakt op de valreep punt tegen Helmond Sport - Omroep Brabant

NAC pakt op de valreep punt tegen Helmond Sport

28 augustus 2015 om 23:51
nl
Helmond Sport heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen NAC met 1-1 gelijkgespeeld. Na een matige eerste helft troefde de ploeg van trainer Jan van Dijk de bezoekers na rust af op inzet en felheid. In de 47e minuut kopte Aleksandar Bjelica raak, maar een minuut voor tijd maakte Kevin Brands alsnog de gelijkmaker voor NAC.
Geschreven door

De wedstrijd in Helmond begon spectaculair. Na zeven minuten kon NAC al op voorsprong komen, maar een vrije trap van Mats Seuntjens ging via de buitenkant van de paal naast.
Ook de aanval van Helmond Sport die hierop volgde, was gevaarlijk. Met een uitstekende redding hield NAC-keeper Ten Rouwelaar zijn ploeg echter op de been na een knap, geplaatst schot van Mounir El Allouchi.
Van Dijk haalt verhaal bij scheidsrechterDaarna viel er minder te genieten. NAC was de iets bovenliggende partij, maar daar was alles wel mee gezegd. Kansen waren er niet of nauwelijks. Discussiepunt was nog wel of Helmond Sport tot tweemaal toe een strafschop had moeten krijgen.
Jan van Dijk, de trainer van Helmond Sport, vond van wel en ging na het rustsignaal verhaal halen bij scheidsrechter Van de Graaf. "Hij moet gewoon een strafschop geven en dat niet zo arrogant wegwuiven. Dat slaat nergens op. Charlie (Vicento) gaat de zestien in en wordt gewoon gehaakt. Of dat nou per ongeluk of expres is, maakt niet uit. Hem wordt een doelkans ontnomen, dus dat is een rode kaart en een strafschop. Het is toch mijn recht om te zeggen dat ik het er niet mee eens ben. Dan zegt de scheidsrechter dat ik mijn mond moet houden en dat ik anders naar de tribune moet. Heel knap, heel goed...", zegt Van Dijk spottend.
Helmond Sport op voorsprongIn de tweede helft kwam Helmond Sport flitsend uit de startblokken. Dat resulteerde in de 47e minuut in een goal. Bjelica kopte bij de tweede paal een corner binnen, 1-0. Na de goal was NAC volledig de kluts kwijt en verzuimde Helmond Sport om uit te lopen naar 2-0. Zo spatte bijvoorbeeld een schot van Kevin Visser uiteen op de lat.
"Wij hebben onszelf niet beloond", zegt trainer Jan van Dijk. "We hebben kansen gehad op de 2-0 . Als je dat doet is het dik verdiend, maar goed, dat hebben we niet gedaan."
KarakterDe wedstrijd ging daarna in een moordend tempo verder, het spel golfde op en neer en waren er kansjes voor beide teams. Aantrekkelijk om te zien, maar gescoord leek er niet meer te worden. Tot de 89e minuut, waarin Kevin Brands een punt voor NAC redde.
"Als wij de kansen gewoon gemaakt hadden, dan was het klaar denk ik ", zegt een teleurgestelde Mounir El Allouchi van Helmond Sport na afloop. "Dan ligt NAC op de grond. En dan komt er toch nog zo'n knullig doelpunt en dat komt hard aan."
'Toch een beetje tevreden'NAC-trainer Robert Maaskant erkende dat zijn ploeg het liet afweten tegen Helmond Sport. "Als je heel slecht speelt en een punt pakt in een uitwedstrijd moet je toch tevreden zijn."
"We zijn gewoon een paar keer goed weggekomen", zegt NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar. "Wij werden afgetroefd en hebben er heel weinig tegenover gezet. Helmond is een goede ploeg, ze spelen één-op-één met veel duelkracht en ze waren gewoon beter." [Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/637358381645348865][Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/637360754405081088]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.