FC Oss verliest ook van Dordrecht: 'Dit is wel weer even een tikje'

28 augustus 2015 om 23:58
FC Oss staat ook na vijf wedstrijden nog steeds op drie punten. In Dordrecht verloor de ploeg van trainer Robbemond met 1-0 van FC Dordrecht. “Dit is wel weer even een tikje wat we te verwerken krijgen", aldus de trainer.

"Herpakken of wegzakken." Met die tekst gaven de makers van het Dordtse programmaboekje het belang van de wedstrijd aan. Maar niet alleen voor Dordrecht was het aanhaken of afhaken, ook Oss begon teleurstellend aan de competitie en kon wel een driepunter gebruiken.  Dat beide ploegen moeite hebben om te winnen, bleek in de beginfase. Beide ploegen hadden moeite om tot echte kansen te komen.
Keeper houdt Oss op de beenPas na een half uurtje spelen kwam de wedstrijd los. Oss-doelman Hengelman tikte een schot van Daniels net naast het doel en uit de daaropvolgende corner kopte Steenvoorden net naast. In de tegenstoot was Zschusschen gevaarlijk namens Oss, maar zijn schot ging ruim over.
Daarna werd de wedstrijd levendiger en kreeg met name Dordrecht meer kansen. Zo was Rangelo Janga twee keer dichtbij een goal, maar beide keren wist Hengelman hem het scoren te beletten. Ook een goed schot van Jeroen Lumu werd door de uitblinkende doelman gekeerd.
Hengelman moet toch vissenTwaalf minuten na rust scoorde Dordrecht dan toch, via een prachtige aanval kwam de bal via Roorda en Fortes uit bij Jeroen Lumu. De Brabantse aanvaller in Dordtse dienst knalde de bal van dichtbij onberispelijk in de kruising: 1-0.
Daarna bleef het alle hens aan dek voor Oss, dat zelf twee schietkansjes kreeg via Felitciano Zschusschen en Alvin Fortes.
Slotoffensief: wel een kans, geen goalTrainer Reinier Robbemond zette in de laatste twintig minuten nog alles op alles door Conneh als extra spits te brengen. Dat leverde in de 84e minuut een mooie kans op, maar het diagonale schot van Fatih Kamaci ging op de paal. Bij die kans bleef het en dus verloor FC Oss opnieuw.  “We hebben er na die 1-0 achterstand alles aan gedaan, maar zij hebben de beste kansen gehad. Door ons alles of niets spel was een resultaat nog dichtbij.”
Na het interlandweekend is FC Oss een weekend vrij en dus duurt het even voordat de club zich kan revancheren. Robbemond: “Dat is rot, want het liefst wil je dat gevoel zo snel mogelijk wegspelen. Nu zit ze drie weken met dit gevoel dat je niet kan wegspelen.”