Video

Ex-verslaafden wandelen met demente bejaarden in Eindhoven: 'Ik kijk hier de hele week naar uit'

30 augustus 2015 om 16:00
nl
Steun uit onverwachte hoek voor de demente bewoners van woonzorggroep Vitalis Theresia in Eindhoven. Verpleegkundigen en vrijwilligers hebben vaak weinig tijd voor een praatje en een ommetje. Maar cliënten van Novadic-Kentron hebben juist tijd zat. En dus wandelen zij wekelijks een rondje met de Eindhovense oudjes.
Geschreven door

De meeste voorbijgangers staan wel even te kijken, als het bonte gezelschap lachend voorbij komt geschuifeld. 'Ik heb m'n wagen volgeladen, vol met ouwe wijven", klinkt het enthousiast uit de kelen van vijf voormalige verslaafden en evenveel dames op leeftijd.
Mevrouw Meijs is één van de demente dames die al vier maanden met de cliënten van Novadic op stap gaat. "Ik vind het heel gezellig", glimlacht Meijs. "Dankzij deze lieve jongens kom ik niet alleen buiten, maar ook nog eens onder de mensen."
Drank en drugsOok Peter van den Dungen, die aan het afkicken is van drank en drugs, voelt zich goed bij het wekelijkse uitje. "Ik ga al tien weken op rij met mevrouw Peperkamp uit wandelen en ze herkent me elke week weer. Dat is toch wel heel leuk."
Het initiatief komt van verpleegkundige Hans Ooms van Novadic. "De cliënten zitten drie weken tot drie maanden binnen. Ze hebben door de bezuinigingen van de afgelopen jaren weinig te doen. Ik heb zelf ook in een verpleeghuis gewerkt en daar gezien dat er een tekort is aan personeel en dat veel mensen niet of nauwelijks buiten komen."
Heel prettigBij woonzorggroep Vitalis Theresia zijn ze dan ook blij met de wekelijkse komst van de bijzondere groep vrijwilligers. "Voor de bewoners is het gewoon heel prettig", legt verpleegkundige Marjan Seuntiëns uit. "Dus wij zijn hier heel blij mee."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.